Dette julekortet bør du ikke åpne

Det er faktisk ikke alle som ønsker deg en god jul.

SE OPP! Vær skeptisk når du mottar julekort på epost. Det er ikke sikkert at det er hva du tror det er. Foto: Per Ervland
SE OPP! Vær skeptisk når du mottar julekort på epost. Det er ikke sikkert at det er hva du tror det er. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rakk du ikke å sende posten torsdag 16. desember? Da kan kanskje e-julekort være noe for deg.

De fleste av disse er gratis, og hilsenen kommer fram i tide. Eventuelt kan du benytte deg av den gode gamle epost-metoden.

Men selv om du har rent mel i posen, er det dessverre ikke alle som har det. Snarere tvert i mot. For i likhet med Nigeria-svindlerne, så følger også andre kjeltringer med med i tiden, slik at fellene deres skal virke mest mulig autentiske.

Det går på å befinne seg på de områdene hvor det er lett å få kontakt med folk, og da sier det seg selv at sosiale medier, som for eksempel Facebook, er en genial arena.

Har du babybilde på Facebook? Det er et sikkert tegn!

Trojaner i forkledning

De aller fleste har mottatt søppelmail i løpet av livet, og noen mer enn andre. Men i disse tider gjelder det å være ekstra skeptisk til dersom du har mottatt et julekort på nettet. Det er nemlig ikke sikkert at intensjonene er like hyggelige.

I fjor var det mange som fikk julehilsen fra det kjente internettfirmaet BlueMountain, hvor du kan sende elektronisk postkort. I emnefeltet stod det følgende "You received a BlueMountain e-Card!", hvor de deretter rådet brukeren om å installere Macromedia Flash Plug-in for å kunne se en fullverdig versjon av kortet, ifølge nettsodem Marketwire.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer