Coronavirus

Dette kan bli dyrere etter coronakrisen

En rekke tjenester og varekategorier blir påvirket som følge av coronapandemien. Det kan bety økte kostnader for deg og meg.

KAN BLI DYRERE: Norsk Bondelag tror at norskprodusert mat, inkludert frukt, grønt og kjøtt, kommer til å bli dyrere som følge av coronakrisen. Men det er dessverre bare noe av det som kan bli dyrere. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KAN BLI DYRERE: Norsk Bondelag tror at norskprodusert mat, inkludert frukt, grønt og kjøtt, kommer til å bli dyrere som følge av coronakrisen. Men det er dessverre bare noe av det som kan bli dyrere. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

De fleste av oss har fått en annerledes hverdag som følge av coronakrisen. For svært mange innebærer dette både permittering fra jobben - og dårligere råd.

Men hva med prisene på varer og tjenester rundt oss, bør vi forvente oss en dyrere hverdag som følge av den pågående pandemien?

Selv om enkelte priser nå er lavere enn det vi er vant til, som bensin- og strømprisene, er det sannsynlig at andre priser går opp på grunn av situasjonen vi befinner oss i.

Det skyldes ikke bare coronakrisen, men også at den norske krona den siste tiden har svekket seg mot andre, viktige valutaer, som amerikanske dollar og euro.

Tror på økte priser

Øystein Dørum, sjeføkonom i NHO, sier til Dinside at eksempelvis innen frisørbransjer, og andre yrker som har måtte stenge sin virksomhet som følge av coronasituasjonen, kan ha behov for å ta igjen tapte inntekter ved å øke prisene.

- De må også måtte veie ønsket om å heve prisene opp mot at den disponible inntekten til husholdningene er redusert, påpeker Dørum.

Han sier videre at varer og tjenester som er importert og der innslaget av importert vareinnsats er stort, vil kunne bli dyrere som følge av at kronekursen er svekket. Dørum påpeker samtidig at også her vil avveiningen være mot å få solgt i et marked der husholdningenes disponible inntekter går ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer