«God fiberkilde»
«Lite fett»
«X prosent fullkorn!»
En rekke esker med frokost- og kornblandinger er pyntet med slike formuleringer i stor skrift. Det er imidlertid få som blåser opp at varen består av over 20 prosent sukker.
Sykt søt frokostblanding
Dette kan det nå bli slutt på, melder The Telegraph.
Baserer seg på én ingrediens
EFSA - Europan Food Safety Authority – er i gang med å vurdere rundt 4.000 utsagn fra matprodusenter, som sett på blant annet kornblandinger, yoghurter og probiotiske drikker, skriver den britiske avisen.
EU-kommisjonen holder nå på med å utvikle et system som skal hindre produsentene i å basere en vares markedsføring på én eller to sunne ingredienser dersom den ellers inneholder mye sukker, mettet fett eller salt.
Spis riktig frokost
Hvor mye sukker er for mye?
Mens det britiske næringsmiddeltilsynet Food Standards Agency mener at over 15 prosent sukker i et produkt bør vurderes som «høyt», kommer EU sannsynligvis til å slå seg ned på et tall mellom 20-25 prosent for frokostblandinger, skriver telegraph.co.uk.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger