Dette kan du bli avhengig av

Er du hekta på hjemmebleking av tenner? Dette må du tenke på.

Publisert
Sist oppdatert

Er du også på jakt etter det perfekte smilet? De fleste elsker å se et hvitt smil, og skulle gjerne hatt det selv også. Så etter at tannblekingsmidler kom på markedet er det mange som sverger til dette mer enn noe annet kosmetisk produkt.

I USA har etterspørselen etter tannblekingsprodukter økt med over 300 prosent siden 1996, og er den mest etterspurte behandlingen hos tannlegene. Samtidig har det blitt mer og mer populært å bleke tennene selv, og det finnes en rekke forskjellige hjemmeblekingsprodukter.

Men det er jo noe som heter for mye av det gode, og det gjelder også for tannblekning.

les også: Slik får du hvitere tenner

Tenner som lyser i mørket

Det er neppe mange som innrømmer at de er avhengig av å bleke tennene sine, mens tannlegene derimot, ser at flere og flere virkelig overdriver jakten etter det hviteste smilet.

- Noen ser ut som de lyser i mørket. For oss tannleger ser dette ut som det mest falske vi noen gang har sett. Men for dem er det skjønnhet, sier professor Van Haywood ved Department of Oral Rehabilitation ved the Medical College of Georgia, ifølge WebMD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.