Veksle gamle sedler

Dette kan du gjøre med dine gamle 100- og 200-kronesedler

Du bør bruke dem opp de gamle sedlene eller sette dem inn i banken før 30. mai, men det finnes muligheter etter det også.

GAMMELT OG NYTT: Denne uken går de gamle 200- og 100-sedlene ut, og inn kommer de nye med design fra Snøhetta, Metric Design og Terje Tønnessen. Du kan bruke og veksle de gamle sedlene i butikker fram til 30. mai, men etter det må du ta kontakt med Norges Bank for å bytte til nye. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix.
GAMMELT OG NYTT: Denne uken går de gamle 200- og 100-sedlene ut, og inn kommer de nye med design fra Snøhetta, Metric Design og Terje Tønnessen. Du kan bruke og veksle de gamle sedlene i butikker fram til 30. mai, men etter det må du ta kontakt med Norges Bank for å bytte til nye. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag sier butikkene og bankene farvel til de gamle sedlene med Kirsten Flagstad og Kristian Birkeland, og ønsker de nye 100- og 200-kronesedlene med vikingskip og torsk velkommen.

Du kan betale med de gamle helt fram til 30. mai eller sette de inn i banken, men etter det er det kun Norges Bank som har plikt til å veksle gamle sedler, selv om flere butikker og banker vil fortsette å ta imot disse.

Veksle via Norges Bank

Det finnes to måter du kan bytte til deg nye sedler etter utløpsdatoen, hvis butikken eller banken ikke vil gjøre det:

Du kan fylle ut skjema for veksling og sende dette og gamle sedler til adressen: Norges Bank Kontante betalingsmidler, Postboks 1179, Sentrum, 0107 Oslo. Det går også an å levere skjema og sedler til Norges Banks hovedkontor på Bankplassen 2 i Oslo. I begge tilfeller vil du få utbetalt pengene til kontoen du oppgir i skjemaet.Andre måte er at du kan veksle 100- og 200-kronesedler til nye sedler er ved å henvende deg til Norges Banks depoter, men for beløp over 10.000 kroner veksler de ikke til nye sedler. Da må du sende eller levere skjema og sedler som angitt over.

Pass på høye gebyr

Dette kan virke som litt tungvinte løsninger. Derfor anbefaler Elisabeth Realfsen i Finansportalen at du bruker de neste dagene på å bruke de gamle sedlene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer