Dette kan du ikke be om fradrag for

Du vil ikke tro alt det nordmenn forsøker å få fradrag for på selvangivelsen.

BOMKJØP? At bruktbilen du kjøpte ga deg mange ekstrautgifter, er ikke noe du kan be om fradrag for på selvangivelsen. Foto: COLOURBOX.COM
BOMKJØP? At bruktbilen du kjøpte ga deg mange ekstrautgifter, er ikke noe du kan be om fradrag for på selvangivelsen. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fradrag for svigermødre som aldri flytter og NRK-lisensen? Det er mange ting du kan få skattefradrag for på selvangivelsen - men slett ikke alt.

Med god hjelp fra flere av Skatteetatens medarbeidere som har jobbet med selvangivelsen i mange år, har DinSide samlet sammen de rareste utgiftene folk har forsøkt å få fradrag for.

Dette inkluderer alt fra svigermødre med boplikt som lever evig til fradrag for dyre kjoler og slitte sko.

Skyldes uvitenhet?

At selvangivelsen kan være vanskelig å forholde seg til, er en kjent sak. Men hva tror Skatteetaten er bakgrunnen for disse kreative fradragene, er det uvitenhet, at man "prøver seg" eller kanskje begge deler?

- Jeg tror det er flere grunner til at vi får mange kreative forsøk på fradrag. Det kan være vanskelig regelverk og vanskelig tilgjengelig informasjon. I tillegg er det nok en tradisjon for å føre opp for mye heller enn for lite. Mange av disse fradragene blir ført opp i merknadsfeltet, sier skattedirektør Hans Christian Holte til DinSide.

Lang vei til jobb? Sjekk om du har krav på reisefradrag

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer