Taxfree-kvote inn til Norge:

Dette kan du ikke hamstre på alkoholkvota

Sjekk alkoholprosenten og aldersgrensa før du legger varene i handlekurven.

PASS PÅ KVOTA: Kjøper du alkohol i utlandet, bør du passe på alkoholprosenten på det du kjøper. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PASS PÅ KVOTA: Kjøper du alkohol i utlandet, bør du passe på alkoholprosenten på det du kjøper. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Skal du handle alkohol i utlandet, kan du sjekke kvoteappen om du får med deg det skal ha uten problemer, eller om du må fortolle noen av varene. Dinside har dessuten en større oversikt over hvordan du kan sette sammen de ulike kvotealterativene.

Men noen ganger holder det ikke å kjenne til kvota - du må nemlig også passe på alkoholprosenten og aldersgrensene, som ikke alltid er de samme som i Norge.

Andre aldersgrenser på alkohol

Du skal ikke lenger enn til Sverige før du finner andre aldersgrenser for å handle alkohol enn dem vi har på Vinmonopolet her til lands.

Uansett hva man har planer om å handle på Systembolaget i nabolandet, er aldersgrensen 20 år - både for øl, vin og brennevin. Derimot kan du handle såkalt folkeøl og cider på dagligvarebutikkene allerede når du er 18 år.

Som kjent har også USA en høyere aldersgrense for kjøp av alkohol, nærmere bestemt 21 år, som gjelder all kjøp av alkohol. Aldersgrensene for å konsumere alkohol kan derimot variere fra stat til stat, ifølge ung.no. Også Egypt har 21-års aldersgrense, ifølge Wikipedia, mens det ikke er noe aldersgrense for utlendinger som ikke er muslimer i Marokko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer