Dette kan du kreve når butikken går konkurs

Gresvig, Birk Sport, Superdry, Vita og Loco er noen av butikkene som har gått konkurs i løpet av høsten og vinteren. Men hva skjer med gavekort, tilgodelapper og reklamasjoner?

HVA MED DINE KONKURS-RETTIGHETER? Sportskjeden Gresvig, som står bak G-sport og Intersport, er konkurs. Hva skjer med gavekort eller tilgodelapp hos butikkene? Og hva med dine forbrukerrettigheter ved eventuelle reklamasjoner? Foto: NTB scanpix
HVA MED DINE KONKURS-RETTIGHETER? Sportskjeden Gresvig, som står bak G-sport og Intersport, er konkurs. Hva skjer med gavekort eller tilgodelapp hos butikkene? Og hva med dine forbrukerrettigheter ved eventuelle reklamasjoner? Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble det klart at sportskjeden Gresvig, som står bak G-sport og Intersport, er konkurs. Dette kun noen uker etter at sportskjeden Birk Sport ble begjært konkurs.

Dette følger flere konkurser siden høsten 2019:

I oktober ble ni av ti Superdry-butikker i Norge slått konkurs og det samme skjedde med Vita og Loco.

En stund så det også stygt ut for reisebyrået Ving da Thomas Cook gikk konkurs, men norske Ving har altså fortsatt driften.

Når butikker går konkurs, er det dårlig nytt for deg som forbruker.

For hva skjer med gavekort eller tilgodelapper som du har hos butikken?

Og hva med rettighetene dine til reklamasjon dersom produktet blir ødelagt eller ikke holder den kvaliteten den bør ha?

- Kan fort være for sent

- Når konkursen er åpnet så kan det fort være for sent for kunder som sitter med gavekort eller tilgodelapper hos de butikkene som er berørt av konkursen, sier Thomas Iversen, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet til Dinside.

Han forteller at gavekort og tilgodelapper må meldes til konkursboet som andre krav.

- Gresvik sier i dag i en pressemelding at selskapet sonderer muligheten for videre drift. Hvis selskapene kommer seg på bena igjen, vil både gavekort og tilgodelapper kunne benyttes fortsatt, sier Iversen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer