Dette kan legen din lære av House

Norske leger har gransket metodene til tv-doktoren. Se video!

TV-SERIEN HOUSE: Han er genial, men samtidig antisosial. Likevel mener norske leger at de har noe å lære av tv-serien. Foto: Foxx
TV-SERIEN HOUSE: Han er genial, men samtidig antisosial. Likevel mener norske leger at de har noe å lære av tv-serien. Foto: Foxx Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«House» var verdens mest sette tv-serie i 2008. Den handler om indremedisineren Greogry House som hver uke må løse diagnostiske mysterier sammen med teamet sitt.

Men har metodene hans noe for seg? Og har leger noe å lære av House? Det ville Tidsskrift for Den norske legeforening finne ut av. De har spurt norske leger om hva de synes om tv-serien.

Les også: Legeserier får sex-refs

Roser kommunikasjonen

Harald Hrubos-Strøm, lege ved Akershus Universitetssykehus, mener at enkelte av metodene til House ikke er så dumme, til tross for at de forekommer i en fiktiv virkelighet.

- Jeg synes kommunikasjonen i den diagnostiske gruppa er fantastisk, noe jeg ikke synes at jeg ser på norske sykehus. For eksempel i turnustjenesten er det ofte at en lege gjør medisinske avgjørelser uten å konferere med noen andre, sier Hrubos-Strøm.

Han synes norske leger kan lære noe av dynamikken i House sin gruppe.

Les også: Realityserier kan trigge kosmetisk kirurgi

Provoserer fram svar

Helge Skirbekk, postdoktor ved Universitetet i Oslo, lar seg fascinere over måten House snakker til pasientene på. House går nemlig alltid ut i fra at alle pasienter lyver, noe de ofte gjør i tv-serien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer