DNB + Sbanken = sant?

Dette kan skje med kundene

Hvordan det blir for Sbankens kunder avhenger av DNBs strategi, ifølge Forbrukerrådet. Et eventuelt utfall er at kundene blir «absorbert» av DNB.

PÅ «SHOPPING»: DNB har lagt inn et bud for å kjøpe Sbanken til 11,1 milliarder kroner. Hva vil skje med Sbanken-kundene hvis dette blir en realitet? Noen svar får du i saken under. Foto: Berit B. Njarga
PÅ «SHOPPING»: DNB har lagt inn et bud for å kjøpe Sbanken til 11,1 milliarder kroner. Hva vil skje med Sbanken-kundene hvis dette blir en realitet? Noen svar får du i saken under. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 15. april ble det kjent at Norges største bank DNB har gitt et tilbud til alle aksjonærer i digital-banken Sbanken om å kjøpe aksjene deres.

DNB hadde altså da lagt inn et bud på 11,1 milliarder kroner for å kjøpe Sbanken.

Øker budet og akseptfristen

Mandag 7. juni kom meldingen om at DNB øker budet på aksjene i Sbanken til 108,85 kroner og forlenger akseptperioden til 14. juni. Det nye tilbudet mandag ettermiddag er skarve fem kroner høyere enn det opprinnelige budet på 103,85 kroner, som ble satt fram 23. april i år.

I en børsmelding opplyser DNB at de eier 9,9 prosent av aksjene i Sbanken. I tillegg har DNB mottatt aksept for sitt tilbud fra eierne av 65 prosent av de øvrige aksjene.

Tilbudet har dermed blitt akseptert av aksjeeiere som representerer mer enn to tredeler av aksjekapitalen og stemmerettighetene i selskapet, står det videre i børsmeldingen.

Styret i Sbanken anbefalte allerde i april å akseptere tilbudet fra DNB, og aksepten forventes i mai. Kjøpet forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet og Finansdepartementet (etter forutgående behandling i Finanstilsynet), og det er ventet en avklaring på dette i tredje kvartal av 2021.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer