Dette kjennetegner en dårlig betaler

Nesten 200.000 nordmenn har én eller flere betalingsanmerkninger. Her er kjennetegnene på såkalte «dårlige betalere».

FLEST BETALINGSANMERKNINGER: Menn i 40-årsalderen som tjener under snittet og kommer fra Finnmark topper statistikken over dårligere betalere. Foto: Colourbox.com
FLEST BETALINGSANMERKNINGER: Menn i 40-årsalderen som tjener under snittet og kommer fra Finnmark topper statistikken over dårligere betalere. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken meldte kredittinformasjonsselskapet Experian at så mange som 190.257 nordmenn blir betraktet som «dårlige betalere», det vil si at de har én eller flere betalingsanmerkninger.

Hva kjennetegner en dårlig betaler? Ser vi på den kvartalsvise statikken fra Experian finner vi noen fellestrekk ved dem som blir karakterisert som dårlig betaler.

Dette betyr riktignok ikke at dersom du faller inn under flere av disse kategoriene, er du en dårlig betaler. Bare 4,6 prosent av hele den voksne befolkningen har slike betalingsanmerkninger.

Her er fellestrekkene for de som ikke er flinke til å betale regningene sine i tide:

MEST MENN: Drøyt 65 prosent av de som ikke betaler for seg er menn, de resterende 35 prosentene er kvinner. Det betyr at menn er mer representert på statistikken over dårlige betalere. Menn står også for over 20,6 milliarder kroner i skyldige beløp, mens kvinner «bare» står for 4,9 milliarder kroner i skyldige beløp.

LAV LØNN: Gjennomsnittlig nettoinntekt i Norge er 224.452 kroner, ifølge Experians statistikk. Blant dårligere betalere er inntekten bare 172.953 kroner, altså betydelig lavere enn gjennomsnittet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer