Dette kjøper du nå

Prisene varierer gjennom året. Du sparer mye på å planlegge kjøpene dine.

Hagemøbler er eksempler på varer det lønner seg å kjøpe i august og september. Foto: Colourbox.com
Hagemøbler er eksempler på varer det lønner seg å kjøpe i august og september. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Skal du kjøpe møbler, er det svært gunstig å gjøre det akkurat nå.Nils Sund, administrerende direktør i SkeidarVi er inne i salgsinnspurten i klesbutikkene. Kanskje begynner du å bli lei sommerklær, men har du begynt å tenke på skisesongen? Det kan lønne seg å tenke utradisjonelt.

Sportsbutikken Oslo Sportslager forteller at ski er en typisk sesongvare som det lønner seg å kjøpe utenfor sesong, om våren og sommeren. Enda mer penger er det å spare på sykkel. Oslo Sportslager forteller at de har best utvalg av sykler i april/mai, men at prisene er bedre utover høsten. Fra august/september er det spesielt gode priser på sykler. Andre sportsbutikker vi har vært i kontakt med, bekrefter at de også har sykkelkampanjer akkurat nå.

Selg til rett tid

Tenk utenfor sesong

Bransjene holder kortene tett til brystet, men det er et faktum at butikkene må kvitte seg med typiske sesongvarer og overskuddslagre. Hagemøbler er et typisk eksempel på en billig augustvare. Butikkjeden JYSK startet sin salgskampanje denne uken. De annonserer med inntil 70 % salg på hagemøbler og hageutstyr.

- Det er ikke bare hagemøbler, men puter, parasoller og alt annet til hagen. Vi startet salget på hagemøbler i begynnelsen av denne uken. Vi ønsker å tømme butikkene for utevarer for å gjøre plass til nye sesongvarer, sier Kristin Haug Merkesdal i JYSK.

Hun gjør oppmerksom på at vareutvalget kan variere fra butikk til butikk. Det kan lønne seg å være tidlig ute.

Det er mye å spare på å vite når du skal handle hva. Klesbutikkene har primært to store salg: Ett januarsalg/nyttårssalg og ett sommersalg, som enkelte steder starter så tidlig som i juni. Andre sesongrelaterte varer bør du også kjøpe "off season". Julevarer er billigst i januar, sommervarer er billigst i august. De nye høstvarene er aller dyrest akkurat nå. Skal du derimot kjøpe hageslange, gressklipper eller gummibåt, bør det være mulig å få en god pris.

Dette blir bare billigere

Prisfall på møbler

Møbelbransjen opererer også med sesongsalg. Administrerende direktør i Skeidar, Nils Sund, opplyser at Skeidar ikke bare selger ut hagemøblene, de har også salg på innemøbler i denne perioden.

- Tradisjonelt har møbelbransjen hatt de store salgene i januar og august. Sånn er det fortsatt, i tillegg til at vi har enkeltkampanjer gjennom hele året. Skal du kjøpe møbler, er det svært gunstig å gjøre det akkurat nå.

Her får du billigst elektronikk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer