Forbrukerklager

Dette klaget vi mest på i fjor

Ny statistikk viser økning i antall klager til nemndene, og det er én ting vi klager ekstra mye på.

KLAGETOPP: Forbrukerområdet fikk totalt 37.848 klager i 2018. Den største veksten var hos nemndene, som fikk en økning på 26 prosent, mens for hele området var økningen på 4,7 prosent. Foto: Forbrukerrådet.
KLAGETOPP: Forbrukerområdet fikk totalt 37.848 klager i 2018. Den største veksten var hos nemndene, som fikk en økning på 26 prosent, mens for hele området var økningen på 4,7 prosent. Foto: Forbrukerrådet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrådet melder om økning i bruk av klagenemndene forbrukerne kan benytte seg av, en vekst på 26 prosent i 2018 sammenlignet med året før.

«Økningen kan forklares ved at det i 2016 kom en ny lov som sikret kvaliteten i nemndene og ga Forbrukerrådet større fullmakt til å mekle i saker mellom forbrukere og næringsdrivende», står det i pressemeldingen.

Videre står det at tallene fra nemndene også kan være et tegn på at forbrukerne har behov for mer rådgivning. Tre av fire som tar kontakt, har nemlig ingen sak. Et typisk eksempel å dette er den store økningen i saker til Finansklagenemnda på grunn av at årsavgiften nå blir innkrevd gjennom bilforsikringen.

Bilklager topper lista

Og, la oss holde oss til bil, for det er nemlig bilrelaterte kostnader det ble klaget mest på i fjor, ifølge statistikken:

Det klages mest på bil og bolig, men aller mest på biltilknyttede kostnader. Blant disse er det parkering med 5389 klager og brukte biler med 2922 klager som topper statistikken. Spørsmål om bruktbil var også årsaken til at flest tok kontakt med forbrukerområdet, med 8968 henvendelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer