Dette koster deg 5.000 i året

Vi har i gjennomsnitt 22.000 kroner i kredittkortgjeld. Det koster oss 5.000 kroner i året!

Dyr moro Vi har en permanent kredittkortgjeld på 22.000 kroner per husstand. Det koster oss inntil 5.000 kroner året i renter.   Foto: colourbox.com
Dyr moro Vi har en permanent kredittkortgjeld på 22.000 kroner per husstand. Det koster oss inntil 5.000 kroner året i renter. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som mange av oss har høyere lån enn det som er komfortabelt, hagler det inn med tilbud om mer, lett tilgjengelig og dyr kreditt. Tilbudene kommer fra aktører som Santander, GE Money Bank og Citibank.

Flådd av din egen bank

Men de fleste har nok kredittkort hos sin vanlige bankforbindelse, og DinSides raske runde viser at disse ikke er vesentlig billigere. Med unntak av Skandiabanken, som utgjør et relativt lyspunkt, er kredittkort veldig dyr kreditt.

Den høye rentesatsen skyldes i stor grad at kredittkortgjeld er usikret. At den er usikret, betyr at det er lenger vei til eiendelene dine om du misligholder lånet. Likevel kan kredittkortselskaper, som andre långivere, til syvende og sist inndrive gjelden ved å selge dine eiendeler. Det tar bare lengre tid.

Mens rentene har blitt halvert i pengemarkedet, og boliglånsrentene har falt fra syv til tre prosent, har ågerkarlene nesten ikke satt ned renten på kredittkort. Nettorenten falt bare ett prosentpoeng fra 2007 til 2008.

22.000 pr. husstand

Ifølge Kredittilsynet hadde vi 22.000 kroner i pr. husstand i usikrede forbrukslån ved utgangen av 2008. Det meste av dette er kredittkortgjeld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer