Strømbruk:

Dette koster dusjen, mobilladinga, TV-tittinga, kaffekoppen, klesvasken …

Nå er det rekordhøye strømpriser - se hvor mye dagligdagse aktiviteter koster.

ET PAR KRONER: Å kjøre oppvaskmaskinen en runde i ettermiddag, koster deg rundt fire kroner i strøm. Foto: Pål Joakim Pollen
ET PAR KRONER: Å kjøre oppvaskmaskinen en runde i ettermiddag, koster deg rundt fire kroner i strøm. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På ettermiddagen mandag 8. november skyter strømprisene i taket i Sør-Norge, der mange må belage seg på å betale ganske nøyaktig fire kroner kilowattimen, når avgifter, moms og nettleie er inkludert.

Hva koster det å …

Det er definitivt oppvarming som er den største strømtyven for de fleste av oss. Særlig om du mangler ildsted og da baserer all oppvarming i boligen på strøm.

Akkurat hva den koster vil selvsagt bero på hvor stor bolig du har, hvor godt den er isolert, hva slags utstyr du bruker til oppvarming, om det bor andre under deg (som gir deg «gratis» varme) og den slags.

Men hva med de mer dagligdagse tingene? Hva koster det å ta en dusj? Å se på TV? Lade (mo)bilen? Trakte seg en kaffekopp? Kjøre en runde med klesvask både i vaskemaskinen og tørketrommelen?

Og hva med spa-badet som fortsatt holder 40 grader på terrassen?

Under har vi tatt for oss disse og flere til og sett på hva det koster deg med dagens høye strømpriser:

Dusjen

Når du dusjer, tapper du varmtvannsberederen for vann, og da fylles den med kaldt vann som må varmes opp igjen. Dette tar litt tid, så i disse dager, når det koster så mye for strømmen enkelte timer av døgnet, gjør du lurt i å holde deg unna strømtoppene (husk at oppvarmingen av vannet skjer i timene etter at du har dusjet).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer