Dette koster egentlig bensinen

Hvor mye skal bensinen koste for at stasjonen ikke skal tape på å selge den?

Publisert

Avgiften på blyfri 95 oktan bensin er i 1999 5,17 kroner pr. liter. Dette er en skatt det er skatt på: Det vil si at det også betales moms av denne avgiften.

Selve bensinen koster i følge sentrale aktører DinSide har snakket med mellom 70 og 110 øre pr. liter. Denne prisen følger oljeprisene som noenlunde, og med dagens oljepriser er bensinprisen 70 øre.

Så kommer frakten fra terminalene og ut til stasjonene. På Østlandet er denne rundt 30 øre pr. liter. (Forøvrig er den ikke veldig mye høyere i Nord-Norge heller: Det er manglende konkurranse mer enn dyr frakt som gir så mye høyere priser i landsdelen).

Ren innpris omtrent 7,59

Når vi summerer avgift, bensinpris og frakt på Østlandet, kommer vi til 6,17 kroner. Legger vi til moms, koster bensinen inn til stasjonen 7,59 kroner for én liter. Når du i disse dager overalt i Oslo-området ser bensin til salgs for 7,49 kroner pr. liter, er dette altså en pris som antakelig gir en liten kontantuttelling, og ihvertfall ikke gir stasjonen noe bidrag til dekning av kostnader. Hverken til renter og avdrag, egenkapital, drift eller lønninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer