Norgesferie med barn:

Dette koster familieparkene i sommer

Dinside har sjekket prisene på fornøyelsesparker og familieparker.

FUKTIG FERIE: Tusenfryd står nok høyt på lista over ferieønsker i sommer. Foto: Roald, Berit / NTB
FUKTIG FERIE: Tusenfryd står nok høyt på lista over ferieønsker i sommer. Foto: Roald, Berit / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2021 byr på nok en norgesferie for mange av oss. Mange familier vil kose seg i underholdningsparkene i sommer, og nå varsler Tusenfryd at de endelig åpner dørene.

Dinside har sjekket prisene på fire av de store parkene. Vår prissjekk viser at du må ut med nesten 2000 kroner for én enkelt dag i en av parkene, når det er høysesong i sommer.

Vi sjekket prisene på parkenes nettsider tirsdag 8. juni på formiddagen, og tok utgangspunkt i fire billetter, to voksne og to barn. Vi hadde ingen rabattkoder eller avtaler som gir lavere pris. I Kongeparken kommer barn under 90 centimeter inn gratis, slik at her gjelder billettprisene for fire personer der alle er over 90 centimeter.

Vi søkte opp prisene for tre ulike datoer i sommer, søndag 13. juni, torsdag 15. juli og fredag 13. august.

På grunn av pandemien er det egne regler for smittevern som gjelder i parkene. Det er et begrenset antall besøkende som får være inne samtidig. Derfor er det best å kjøpe billettene på forhånd, for å unngå skuffelser ved inngangen. Ikke alle parker har tradisjonelt billettsalg ved inngangen som før.

Sjekk også om du får rabatt på billettene gjennom ulike medlemskap. Er du for eksempel medlem i Obos, kan du få rabatt på billetter til Kongeparken og Tusenfryd. Dersom du vil til Kongeparken, er det også hundrelapper å spare hvis du bestiller tidlig.

Priser sommeren 2021

ParkSøndag 13. juniTorsdag 15. juliFredag 12. august
Tusenfryd1 656 kr1 676 kr1 656 kr
Dyreparken1 336 kr1 936 kr1 816 kr
Bjørneparken1 496 kr1 676 kr1 676 kr
Kongeparken1 756 kr1 876 kr1 876 kr

Store prisvariasjoner

Som du kan se av tabellen over, må du ut med tusenlappen og mere til for en dag med familien i en av parkene.

Den største prisforskjellen finner du dessuten på en og samme park: Det er Dyreparken i Kristiansand som både har den laveste dagsprisen på 1336 kroner, og den høyeste på 1936 kroner, avhengig av dato.

Dyreparken skriver i en e-post til Dinside at prisen går opp fordi det er høysesong.

- Det stemmer at prisen går opp, og det er fordi vi da går inn i høysesong og tilbudet i parken øker betraktelig, skriver markeds- og kommunikasjonsdirektør Anniken Bjørnstad Schjøtt.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer