Dette koster satelitt-telefonen

Det internasjonale selskapet Iridium har gjennom sine 66 satelitter i bane over jorda åpnet for virkelig global telefoni. Men hva koster denne globale tilgjengeligheten?

Motorola tilbyr rene satelitt-telefoner og kombinasjonstelefon som er både satelitt-telefon og GSM-telefon.
Motorola tilbyr rene satelitt-telefoner og kombinasjonstelefon som er både satelitt-telefon og GSM-telefon. Vis mer
Publisert

Med satelitt-telefonen kan du ringe og bli oppringt uansett hvor du befinner deg på kloden. Det finnes flere måter å bruke det nye systemet på. Du kan tegne abonnement med Iridium direkte, men foreløpig er det mest aktuelt å bruke en av Iridiums samarbeidspartnere i det landet du bor.

Fordelen med dette er at du slipper å betale et nytt abonnement i tillegg til ditt eksisterende mobilabonnement. I Tyskland koster et at abonnement direkte med Iridium 89 dollar per måned. Dette tilsvarer nesten 700 kroner. Du får riktignok en noe rimeligere telefon enn den du må kjøpe hvis du går til Iridiums samarbeidspartner i ditt hjemland.

Telenor Mobil og Netcom

I Norge har både Telenor Mobil og Netcom inngått samarbeid med Iridium. Har du allerede en mobiltelefon med abonnement hos ett av de to norske selskapene er alt du behøver å gjøre å kjøpe en satelittelefon som er kompatibel med GSM-systemet. De er noe dyrere enn rene satelitt-telefoner, men du slipper å tegne et eget satelitt-abonnement. Du tar ut SIM-kortet fra din eksisterende mobil og putter det inn i din nye "kombinasjons"-satelitt-telefon, og vips, du er i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer