Dette koster silikonpuppene

Et par spretne, nye bryster koster fra cirka 20.000 kroner. Dyrt, ja, men for noen kan det virke overkommelig for å fikse litt på utseendet. Men hadde det bare stoppet der! Her kan du se hva det virkelig koster:

Publisert
Sist oppdatert

Årsregnskap

I fjor la mellom 8.000 og 9.000 nordmenn seg ned på operasjonsbordet for en eller annen form for plastisk kirurgi. I følge Statens Helsetilsyn ble cirka 90 prosent av inngrepene utført på kvinner - og nesten 3.000 av dem gjalt silikoninnlegg i brystene.

La oss gjøre en kjapp kalkulering. Silikoninnlegg i brystene koster i overkant av 20.000 kroner. Det vil si at i fjor kjøpte norske kvinner silikonpupper for rundt 50 millioner kroner.

Ingen engangsinvestering

La oss så si at du har spart opp 20.000 kroner til innlegg i brystene. Det er de færreste forunt å kunne skaffe en slik sum helt smertefritt, så det er nok ikke en sum man har lyst til å betale så mange ganger. Eller?

Det er nemlig ikke bare-bare å forstørre bryststørrelsen, og du må ikke tro at det holder å legge seg ned kun én gang på operasjonsbordet. Neida. Her må det utskiftning til, eller påfyll om du vil.

Hos Christiania Park Klinikk får vi opplyst at levetiden på silikoninnlegg kan variere kraftig. Mens noen kan være så heldig å beholde et sett proteser i opptil 15 år, skifter andre dem ut etter fem. Det vil si at om du er uheldig, kan det koste deg fra 4.000 kroner i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer