Dette koster steriliseringen

Vi fant 67 prosent prisforskjell mellom billigste og dyreste steriliseringsinngrep.

Det er en økende tendens at menn steriliserer seg, ifølge ekspertene. Foto: Colourbox
Det er en økende tendens at menn steriliserer seg, ifølge ekspertene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Får du utført steriliseringen i det offentlige helsevesenet, er egenandelen på inngrepet 1.268 kroner. Ulempen for mange er at ventetiden kan være lang; opptil 104 uker ifølge Fritt Sykehusvalg.

Du kan velge å henvende deg til private sykehus og klinikker for å få utført inngrepet. Prislappen blir da dyrere. Vi har sjekket hva sterilisering for menn koster hos 12 private sykehus og klinikker i Norge, og funnet store prisforskjeller.

Mens du på den rimeligste klinikken betaler 3.300 kroner, må du ut med 5.500 kroner på de dyreste klinikkene. Dette er en prisforskjell på 2.200 kroner - eller 67 prosent. Gjennomsnittsprisen er 4.638 kroner.

Se fullstendig oversikt over hvilke klinikker vi har prissjekket, samt priser og ventetider, i tabellen lenger ned i artikkelen.

Flere steriliserer seg

Antallet menn som steriliserer seg er økende.

- Det er flere som steriliserer seg, tendensen er stigende, sier sjeflege ved Volvat Medisinske Senter i Oslo, Christian W. Loennecken.

I 2007 utførte Volvat i Oslo cirka 350 steriliseringer av menn. Hittil i år har klinikken gjort 313 slike inngrep, som ifølge Loennecken er omtrent det samme som på samme tidspunkt i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer