Strømpris

Dette koster strømforbruket

Vi viser deg hvor mye strøm ulike dingser og handlinger bruker i ditt hjem, og hvor mye dette koster med dagens strømpris.

HVERDAGSSTRØM: Dusjing, vaskemaskin, matlaging og oppvarming er noe av det som påvirker strømforbruket og -regninga di. Les saken for å se hvor mye. Foto: Shutterstock/NTB
HVERDAGSSTRØM: Dusjing, vaskemaskin, matlaging og oppvarming er noe av det som påvirker strømforbruket og -regninga di. Les saken for å se hvor mye. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang lurt på hvor mye det koster å dusje i ti minutter, trakte kaffe eller vaske klær i løpet av ei uke?

Da bør du lese videre!

Strømprisene nå er nemlig en god del høyere enn de rekordlave prisene vi har hatt tidligere, og dette har ført til at flere av oss har blitt mye mer strømbevisste, både når det gjelder forbruk og pris.

Lenger ned i saken har vi listet opp hva ulike apparater og handlinger bruker i strøm og hvor mye dette koster deg med dagens prisnivå, men først:

Hva er en kilowattime?

På strømregninga di får du jo oppgitt både hvor mange kilowattimer du har brukt den siste måneden og pris per kilowattime.

En wattime kan forklares som den energien som en effekt på én watt utvikler i løpet av én time - når du har brukt tusen watt i én time, har du brukt én kilowattime (kilo = 1000).

For eksempel vil ei lyspære som trekker 100 watt bruke ti timer på å forbruke én kilowattime (1000 : 100 = 10), mens en LED-pære på fem watt vil bruke 200 timer (1000 : 5 = 200). Komfyren som trekker 2000 watt, bruker bare én halvtime på å forbruke én kilowattime (1000 : 2000 = 0,5).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer