Dette koster utepilsen

Fristes du av en duggfrisk, skummende øl når kvikksølvet begynner å krype oppover gradestokken? Du er ikke alene! Men dråpene koster, og halvliteren er som regel ikke en halv liter. Se vår prisoversikt!

Publisert

Vi har sjekket ølprisene på en håndfull vannhull landet rundt, både på uterestauranter og vanlige puber, og det koster å være kar. Den billigste halvliteren koster 34 kroner, mens du blir loppet for hele 65 kroner på de dyreste stedene!

Det er altså ingen tvil om at det er dyrt å drikke øl i Norge. Så hvorfor skal du måtte betale mer enn nødvendig?

Du betaler for sjøutsikt

De aller fleste av oss liker å se og bli sett, mens vi slurper i oss de leskende dråpene. Og jo flere mennesker å beskue, eller jo bedre utsikt ut over sjøen, jo høyere er vanligvis ølprisen.

Valget er selvfølgelig ditt, vi legger ikke skjul på at også vi trives på Aker Brygge når sola skinner som mest. Men begynner det allerede nå å skorte på feriebudsjettet, sparer du 31 kroner per halvliter ved å velge rett sted i Oslo.

Pris er selvfølgelig ikke alt, det er deilig å skeie ut av og til. Har du likevel lyst til å se hvor mye all moroa koster deg i løpet av ett år, kan vi anbefale vår populære Syndekalkulator!

Vi har gått for ekte halvlitere!

Halvlitern er dessverre ikke hva den engang var. Noen glupe restauranteiere fant dessverre fort ut at de ville få et langt større overskudd dersom de reduserte den velkjente halvlitern til en simpel 0,4 liter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer