Norsk kundebarometer 2019

Dette krangler vi med naboen om

Utsikt, eiendomsgrenser og fellesutgifter til vedlikehold. Våren er høysesong for nabokrangler.

OVER HEKKEN: En nyinnflyttet huseier gikk umiddelbart løs på den store tujahekken som sperret for utsikten, men halvveis i nedkappingen hørtes et hyl fra nabokona, som gjennom mange årtier hadde pleiet tujahekken for at den skulle skjerme for innsyn, lyder et eksempel fra Gjensidige. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
OVER HEKKEN: En nyinnflyttet huseier gikk umiddelbart løs på den store tujahekken som sperret for utsikten, men halvveis i nedkappingen hørtes et hyl fra nabokona, som gjennom mange årtier hadde pleiet tujahekken for at den skulle skjerme for innsyn, lyder et eksempel fra Gjensidige. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig gjennomførte Gjensidige en undersøkelse som viser at én av tre har vært i konflikt med naboen, samt at én av ti må ty til advokat for å få løst krangelen.

Og, det er våren som er høysesong for nabokrangler. Fridagene i mai og juni er nemlig en gyllen andledning for mange å gå i gang med hagearbeid og oppussing de lenge har hatt på agendaen.

Her er de vanligste nabokranglene som blir meldt inn til Gjensidige:

  1. Trær og busker til sjenanse for utsikt eller sol, eller som blir hogd ned av naboen.
  2. Uklare grenser på eiendom.
  3. Vedlikeholdsutgifter på privat vei.

- I undersøkelsen svarer flest at støy er årsaken til at de har hatt en konflikt med naboen, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige i en pressemelding.

Med tanke på alle helligdagene i mai og juni, er det greit å minne om lov om helligdager og helligdagsfred, som skal beskytte gudstjenester og verdigheten i høytidsdagene. Den understreker at hele døgnet på helligdager, samt etter klokken 16:00 på påske-, pinse- og julaften, skal det være helligdagsfred.

Hekk- og hyttekrangler

Gjensidige deler også noen virkelige nabokrangler de har vært borti:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer