Dette lyver vi om på daten

Mange pynter litt på sannheten...

Det lønner seg å være ærlig om hvem man er, når man flørter på nettet. Du vil uansett bli avslørt, før eller siden, mener sexolog.   Foto: colourbox.com
Det lønner seg å være ærlig om hvem man er, når man flørter på nettet. Du vil uansett bli avslørt, før eller siden, mener sexolog. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle hørt ekstremhistoriene fra nettdatingens verden, om "Philip på 18", som viser seg å være Einar på 54, og "Tonje på 23", som *grøss* kanskje også viser seg å være den samme Einar...

Les også: Glem nett-date uten bilde

Men skal vi tro en fersk undersøkelse fra Danmark foretrekker svært mange av oss å pynte litt på sannheten overfor potensielle dater på nett. Særlig når det kommer til vekt og høyde, faller vi for fristelsen om å trekke litt fra og legge litt til, skriver ekstrabladet.dk

- Beklagelig

De foretok en spørreundersøkelse blant sine brukere, hvorav 43 prosent av mennene og 67 prosent av kvinnene innrømmet å ha oppgitt feil vekt og/eller høyde på sine datingprofiler.

Nettdating

Har du noen gang pyntet litt på sannheten overfor en nettflørt? (Avsluttet)
Nei, ærlighet varer lengst (52%) 163
Ja, selvfølgelig... (28%) 87
Nei,men andre har holdt meg for narr(20%) 63
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Ifølge sexolog Katrine Berling er det imidlertid helt naturlig, men likevel beklagelig:

- Vi lever i en verden hvor vi daglig blir påminnet om hvordan vi helst bør se ut; slanke, sunne og pene. Men mange kvinner og menn opplever det vanskelig å leve opp til disse idealene, og det er med på å gi dem et dårlig selvbilde, og lav selvtillit, sier hun til nettsiden.

Les også: Bli en superdater på nett

Hun forteller at mange ender med å lyve i håpet om å få en kjæreste, mens det i virkeligheten handler om å lære å elske seg selv som den man er.

Ærlighet varer lengst

- Man har ingen ting å vinne på å lyve i en datingprofil, for man vil uansett bli avslørt når man til slutt møtes ute i virkeligheten. Dessuten må vel litt av vitsen være å finne en kjæreste som elsker oss for den vi er, og ikke for den vi ønsker å være.

Berling understreker at man ved å lyve sender ut et dårlig signal, og det er ikke noe man vil tjene på i det lange løp.

- Min erfaring er at dess mer ærlig man er, ved å tørre å by på seg selv, jo større blir interessen som vekkes hos det motsatte kjønn. For det er først når vi lar maskene falle, og tør å vise hvem vi faktisk er, at vi utstråler selvrespekt og selvtillit. Det er utrolig sexy, og det er virkelig noe man kan score på, sier sexologen.

Les også: Nettflørt med suksess

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer