Streik

Dette må du dekke selv

Ved en streik må man selv betale for tjenester som arbeidsgiver dekker.

SJEKK DETTE: Du må selv betale for bredbånd, avisabonnement eller andre tjenester som arbeidsgiver dekker. Man skal også i utgangspunktet levere inn alle eiendeler som arbeidsgiver eier. Bildet er ment som illutrasjon. Foto: Audun Braastad / NTB
SJEKK DETTE: Du må selv betale for bredbånd, avisabonnement eller andre tjenester som arbeidsgiver dekker. Man skal også i utgangspunktet levere inn alle eiendeler som arbeidsgiver eier. Bildet er ment som illutrasjon. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag ble det klart at NHO og LO brøt lønnsforhandlingene hos Riksmekleren. Flere titusener av norske arbeidere tas dermed ut i streik i en rekke bedrifter.

Nå kommer Simployer med informasjon om hva som skjer med ferie, sykepenger og eiendeler som eies av arbeidsgiver under streiken.

- Ved streik eller lockout bortfaller arbeidsgivers lønnsplikt. De fleste fagorganisasjoner vil derimot betale streikebidrag for hver dag arbeidstakeren er tatt ut i streik. Dette streikebidraget er skattefritt, skriver Simployer.

Her er en liste over bedriftene som tas ut i streik.

Dette må du betale for selv

Ved en streik skal du i utgangspunktet levere inn alle eiendeler som arbeidsgiver eier.

Det kan gjelde alt fra mobiltelefon, bærbar PC, firmabil eller andre ting.

Du må selv betale for bredbånd, avisabonnement eller andre tjenester som arbeidsgiver dekker. Hvis arbeidsgiver velger å dekke utgifter som ansatte i streik har, vil det utløse skatt på alle utgiftene som dekkes, skriver Simployer.

- Forsikringsordninger som følger av arbeidsavtalen, blir suspendert i perioden der en ansatt er i streik eller lockout fordi arbeidsforholdet i realiteten har opphørt for en ubestemt periode. Flere fagforeninger har derimot egne gruppelivs- og skadeforsikringer for å beskytte sine medlemmer ved en eventuell streik.

Nav overtar ansvaret

Videre informerer Simployer om at arbeidsgivers plikt til å betale sykepenger faller bort, og at det er Nav som overtar ansvaret.

Om du har rett til sykepenger fra det offentlige, kommer an på om du arbeidsuførheten inntraff før eller etter at streiken inntrådte.

- Ansatte som blir arbeidsufør etter at man har blitt tatt ut i streik eller lockout, har ingen rett til sykepenger så lenge arbeidet er nedlagt. De vil derimot få streikebidrag på lik linje med andre streikende, hvis de er omsluttet av en slik ordning. Hvis arbeidstakeren fortsatt er syk etter at streiken er over, inntrer arbeidsgiverens forpliktelser til å betale sykepenger i arbeidsgiverperioden fra den dagen arbeidet gjenopptas.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer