Dette må du fortsatt betale

Publisert
Sist oppdatert

Det vil altså fortsatt være toll på mat.

Om tekstilvarer skriver Finansdepartementet i forslaget til revidert nasjonalbudsjett i år: Tollsatsene vil fortsatt bestå for de fleste typer klær, samt for en del andre tekstilvarer, som tepper, sengetøy, håndklær og gardiner. Tollsatsene finner du i Tolltariffen på Toll- og avgiftsdirektoratets nettsted.

Tar du selv med deg varer hjem fra ferien, betaler du litt mindre avgifter enn hvis du innfører varene til landet, for eksempel ved å bestille dem over nettet. Reglene nedenfor gjelder for deg som har vært på ferietur, og egenhendig innfører varene til landet, altså som reisende. Da kan du avgiftsfritt ta med deg varer til en verdi av 5000 kroner hvis du har vært ute av landet i over 24 timer kroner. Har du vært ute av landet i under 24 timer, er grensen 2000 kroner.

Innfører du varer for mer enn disse beløpene, må du betale eventuell toll, eventuell særavgift og merverdiavgift. Merverdiavgiften i det landet du har kjøpt varene skal i prinsippet "løftes av" før den norske legges til, men det er opp til deg og butikken i ferielandet ditt å sørge for at dette skjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer