Troll og Komplett forsikring blir en del av Tryg

Dette må du gjøre når forsikringsselskapene slår seg sammen

Det kan hende at prisen på forsikringene dine endrer seg når Troll og Kompletts forsikringskunder flyttes over til Tryg.

OVER TIL TRYG: Ved neste hovedforfall vil du overføres til Tryg dersom du tidligere har vært kunde hos Troll eller Komplett forsikring. Det kan være lurt å sjekke om prisen du betaler endrer seg. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
OVER TIL TRYG: Ved neste hovedforfall vil du overføres til Tryg dersom du tidligere har vært kunde hos Troll eller Komplett forsikring. Det kan være lurt å sjekke om prisen du betaler endrer seg. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

I april kom nyheten om at Tryg kjøper Troll Forsikring, som også leverer Komplett Forsikring.

Ved neste hovedforfall, altså den gangen i året hvor forsikringsavtalen fornyes, vil kundene hos Troll og Komplett overføres til Tryg. Fram til dette har prisene vært uendret, men etter overføringen kan de endres.

Du finner ut når hovedforfallet er i forsikringspolisen.

- Prisen på de ulike forsikringene avhenger av blant annet dekning og kan variere mellom selskapene. Det vil være individuelt hvilken konsekvens overføringen får for pris og forsikringsdekning, sier Ingebjørg Tollnes, kommunikasjonsdirektør i Komplett Group.

Forsikring er blant det du trenger for å være økonomisk trygg.

I sommer kunne du også lese om Gjensidige og Nordea, samt Sparebank 1 og DNB som slår sammen forsikringsvirksomhetene sine, og hva slike fusjoner betyr for forbrukerne.

Vil gi like godt tilbud

Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg, understreker at forsikringsselskapet har som mål å gi alle kundene som kommer fra Troll og Komplett et minst like godt eller bedre forsikringstilbud hos dem.

- Dersom prisen endrer seg i forhold til den avtalen man hadde fra før, er det viktig å se om dette eventuelt skyldes at dekningene er annerledes, eller om det er andre faktorer som kan påvirke prisen, sier Irgens.

Han trekker blant annet fram Trygs kundefordelsprogram som tilbyr gratis psykologhjelp ved livskriser, gratis rådgivning for boligvedlikehold og forebygging av skader, samt gratis bistand ved ID-tyveri.

- Gå gjennom avtalen din årlig

Tollnes i Komplett Group anbefaler deg å ta en gjennomgang av forsikringene dine ved hovedforfall én gang i året, både når du eventuelt flyttes over til Tryg og ellers for å sikre tilstrekkelig dekning utfra behov.

- I løpet av året kan mange av oss oppleve en behovsendring enten det er økt eller redusert, sier hun.

Hvordan pris og dekning endrer seg ved overføringen til Tryg, får du best svar på ved å kontakte kundesenteret til forsikringsselskapet ditt.

Forsikringskundene til Troll og Komplett kan også finne svar på noe av det de måtte lure på via nettsidene til forsikringsselskapene.

Kanskje lurer du på hva som skjer hvis du har eFaktura eller AvtaleGiro? Her trenger du ikke å gjøre noen endringer fram til hovedforfall, men når forfallet nærmer seg, vil forsikringsselskapet ta kontakt og du kan eventuelt legge opp nytt betalingsløp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer