Skattekort

Dette må du sjekke nå

Terskelen for å logge seg inn på skattekortet er for mange der angsten begynner, mener økonomisk rådgiver.

SKATTEKORT: Med høyere renter blir det mer renteutgifter å trekke fra på skatten i år. I forbindelse med det råder skatteetaten folk å sjekke skattekortet nøye, men hva bør man egentlig sjekke? Vi fikk økonomisk rådgiver, Lene Drange, til å forklare. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke økte renta nok en gang og med høyere renter blir det mer renteutgifter å trekke fra på skatten i år. Skattemyndighetene råder folk til å sjekke skattekortet sitt nøye.

Hva menes egentlig med dette?

– Det betyr at når du betaler renter så får du 22 prosent rentefradrag for betalte renter. Så en del av rentene du betaler, får du tilbake på skatten. Når den totale renteutgiften går opp, så skal du få mer tilbake på skatten og skatteprosenten skal egentlig ned, forklarer økonomisk rådgiver Lene Drange.

Ikke bruk skatteetaten som en sparegris

Drange forklarer at det er ikke vits å bruke skatteetaten som sparegris ettersom du får ikke noe avkastning på de pengene.

– De fleste av oss har jo høyere utgifter så du trenger faktisk den tusenlappen eller hva det måtte være, sier Drange til DinSide.

– Det som er viktig er at når du taster inn tall i skattekortet så skal det være mest mulig riktig, fortsetter hun.

Steget i lønn?

Dersom du har for eksempel steget i lønn, jobbet overtid eller vet du burde endre skattekortet, bør du gjøre dette så snart som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer