Skattemelding

Dette du skatte av

Nå går fristen for levering av skattemeldingen ut.

HUSK DETTE: - Du må huske å fradragsføre selv i skattemeldingen, informerer Huseiernes Landsforbund. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

HUSK DETTE: - Du må huske å fradragsføre selv i skattemeldingen, informerer Huseiernes Landsforbund. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fristen for å levere skattemeldingen er like rundt hjørnet. Innen 2. mai skal eventuelle feil og nye eller forsinkede opplysninger være endret.

Ifølge Huseiernes Landsforbund er det mange boligeiere som har spørsmål før skattemeldingen skal fylles ut. Forbrukerorganisasjonen skriver at mange lurer på når man må betale skatt av utleie, og når man ikke må betale skatt.

- Hvis du leier ut en del av samme bolig som du bor i selv, så vil det svært ofte være skattefritt. Forutsetningen er at den delen du bor i selv, må være minst like mye verdt enn den du leier ut. Det vanlige ved utleie i egen bolig er at man leier ut en sokkeletasje eller liknende. Da er verdien av utleiedelen så godt som alltid mindre enn den man selv bor i, og leien blir altså skattefri.

Korttidsutleie må skattes av

Hvis du leier ut hoveddelen av huset ditt og bor i sokkelleiligheten, må du skatte av utleien. Det skyldes at delen du leier ut er mer verdt enn den du bor i selv.

Du må alltid betale skatt, hvis du driver med korttidsutleie av boligen.

- Først trekker du ut 10 000 kroner: De første 10 000 kronene du tjener er alltid skattefrie. Av det beløpet du sitter igjen med blir 85 prosent regnet som en skattepliktig inntekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer