Hvordan kjøpe Bitcoins?

Dette må du tenke på om du vil handle med Bitcoin

Digital valuta med ny kursrekord. Her forklarer vi hvordan du bruker den digitale valutaen.

DIGITAL VALUTA: Er du nysgjerrig på bitcoins, finner du det du trenger å vite i denne artikkelen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DIGITAL VALUTA: Er du nysgjerrig på bitcoins, finner du det du trenger å vite i denne artikkelen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bitcoin er en digital, desentralisert valuta som ingen bestemmer over, i motsetning til tradisjonelle valutaer som er styrt av nasjonalbanker. Torsdag nådde kursen på Bitcoin nye høyder.

Betalinger mellom brukerne kan skje helt anonymt, og nettopp det har gjort Bitcoin til et populært betalingsmiddel for ulovligheter. Men det er også en valuta som har vunnet frem i mer legitime sammenhenger med årene.

Blant annet aksepteres Bitcoin som betalingsmiddel hos Microsoft, Steam, Expedia og Newegg, for å nevne noen. Enkelte steder er det også mulig å betale i fysiske butikker med Bitcoin; for eksempel hos enkelte Subway-restauranter, Kmart og Sears i USA.

Ja, noen steder finnes det til og med Bitcoin-minibanker der du kan gjøre Bitcoin om til kontanter. Og omvendt.

Hvordan fungerer det?

Bitcoin har eksistert siden 2009, og vi skal ikke gå i detalj på hvordan systemet fungerer i denne artikkelen.

Men om du er nysgjerrig, finnes det en rekke nettsteder, YouTube-vidoer og lignende som forklarer hvordan det hele fungerer, både svært tekniske og ikke fullt så tekniske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer