Fastrente i Lånekassen?

Dette må du vite før du binder renten

I november kommer det nye satser for fast og flytende rente i lånekassen. Hvis du ønsker å binde renten, har du noen dager på å bestemme deg.

VALGETS KVAL: For mange er det vanskelig å vite om de skal ha fast eller flytende rente på lånet sitt. Innen 17. oktober må du ta en avgjørelse angående studielånet ditt i Lånekassen. Foto: Wayhome Studio/Shutterstock/NTB Scanpix.
VALGETS KVAL: For mange er det vanskelig å vite om de skal ha fast eller flytende rente på lånet sitt. Innen 17. oktober må du ta en avgjørelse angående studielånet ditt i Lånekassen. Foto: Wayhome Studio/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. november kommer det nye rentesatser for studielån i Lånekassen. Dersom du ønsker å binde renten, kan du gjøre det mellom 10. og 17. oktober.

- Etter en svak stigning fra januar til august, begynte rentene å synke igjen fra september. Grunnen til at rentene er så lave, er at rentene i markedet også er det, sier Christin Dammen, kommunikasjonsrådgiver i Lånekassen.

Renten i Lånekassen er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finanstilsynet. Ved lavere rente, får låntakere et mindre beløp å betale tilbake hver måned.

- Lånekassens tilbakebetalende kunder, både de som har bundet til en fast rente og de som har valgt å beholde flytende rente, har i lang tid nytt godt av lave renter, sier Dammen.

Var lavere i fjor

Selv om rentene er lave nå, har de vært enda lavere tidligere.

Lånekassens rente blir fastsatt på grunnlag av et gjennomsnitt av de fem beste tilbudene om boliglånsrente, minus et fradrag som i statsbudsjettet for 2017 ble redusert fra 0,50 til 0,15 prosentpoeng.

Reduksjonen i fradraget førte til at renten gikk opp med 0,35 prosentpoeng i januar, etter tidenes laveste rentesatser i slutten av 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer