Nye IPS lanseres

Dette må du vite før du velger IPS

Det er ikke alle som vil tjene på indivduell pensjonssparing. Her får du oversikt over hvilken pensjonsspareløsning som passer for deg.

VELG RIKTIG PENSJONSSPARING: Alle ønsker å leve godt når de går av med pensjon. Derfor er det viktig å vurdere hvilken pensjonsspareløsning du velger nøye. Foto: Rawpixel/Shutterstock/NTB scanpix.
VELG RIKTIG PENSJONSSPARING: Alle ønsker å leve godt når de går av med pensjon. Derfor er det viktig å vurdere hvilken pensjonsspareløsning du velger nøye. Foto: Rawpixel/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skal alle pensjonere oss en dag, og da er det viktig å forberede seg ved å sette av penger i en pensjonsspareløsning.

Onsdag 1. november relanseres individuell pensjonssparing (IPS).

Det nye er at du får en ganske stor skattefordel på 24 prosent hvis du sparer i IPS. Hvis du sparer det årlige maksbeløpet på 40.000 kroner, vil du dermed få opp til 9.600 kroner igjen på skatten.

- En annen nyhet som gjør IPS mer gunstig, er at du beskattes med en mildere skattesats. Utbetalingen beskattes nemlig som kapitalinntekt, fremfor pensjonsinntekt som tidligere, sier Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea.

Maksbeløpet for årlige sparinger i IPS er oppjustert fra 15.000 kroner tidligere.

Med gamle IPS kunne utbetalingene gå til du rundet 77 år, mot 80 år med nye IPS.

Men for hvem lønner det seg å velge IPS?

IPS er ikke best for alle

Ifølge Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, passer IPS best for dem som betaler formueskatt, som pensjonsspareløsningen er unntatt fra. I tillegg er IPS det eneste private spareproduktet som holdes utenfor felleseie ved en skilsmisse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer