Tips til julegavehandel 2018

Dette må du vite om julegavehandel på nett

Samt noen råd om hvorfor det er smart å legge handleturen innom fysiske butikker også.

NETTHANDEL: Mange planlegger å kjøpe årets julegaver i nettbutikk, ifølge en fersk undersøkelse fra DNB. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
NETTHANDEL: Mange planlegger å kjøpe årets julegaver i nettbutikk, ifølge en fersk undersøkelse fra DNB. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Vi er godt i gang med november måned og butikkene fylles opp av adventskalendere, julekaker og nissedekorert pakkepapir. Alt dette minner oss på at det snart er dags for å handle årets julegaver.

Skal du handle på nett, er det et par ting du bør du være obs på før du trykker «bestill» - som at det fins mange useriøse aktører du helst ikke vil handle hos, eller at varen kan bli langt dyrere enn planen hvis du glemmer å regne med toll eller moms.

Her får du flere gode tips til julegavehandelen.

Disse fylkene handler mest i desember

Desember er fortsatt den desidert største julehandelmåneden. Ifølge Virke er omsetningen i årets siste måned 30 prosent høyere enn de øvrige, og vi handlet for 11.040 kroner i gjennomsnitt hver.

Men, november er også en sterk handlemåned, spesielt etter at Black Friday har blitt en etablert del av handelskulturen vår. I fjor var nesten 46 prosent av omsetningen i de to siste kalendermånedene i november.

- Økningen i novemberhandelen skyldes sannsynligvis at vi handler julegaver tidligere enn før. Netthandelen øker, og folk vil sikre seg at varene når frem i tide. Samtidig er handelen i desember stabil og fortsatt den viktigste måneden for norsk handelsnæring, oppsummerer Bror William Stende, direktør for Virke Faghandel, i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer