Dette må du vite om netthandel

Stadig flere av oss handler stadig oftere via utenlandske nettbutikker. Vi viser deg hvordan du unngår de største tabbene.

Glad i å handle i utenlandske nettbutikker? Da bør du lese våre tips og advarsler.
Glad i å handle i utenlandske nettbutikker? Da bør du lese våre tips og advarsler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du handler i utenlandske nettbutikker, må du forholde deg til en rekke regler. Dette slipper du når du handler i norske nettbutikker.

Det første du bør gjøre når du kommer over en interessant nettbutikk, er derfor å finne ut av om den er norsk eller ikke. Vær i denne sammenheng klar over at enkelte utenlandske nettbutikker - eksempelvis Cdon, Dustinhome, Netonnet og Pixmania - har egne norske nettsider.

Hvis nettbutikken opererer med norsk språk og norske priser, kan du vanligvis regne med at den er å anse som norsk i avgiftsmessig forstand. Enda sikrere kan være hvis nettbutikken har et .no-domene. Hvis disse forutsetningene ikke er til stede, har du med en utenlandsk nettbutikk å gjøre.

Angrerett

Er nettbutikken norsk, slipper du ikke bare å forholde deg til toll- og moms-problematikk. I tillegg vil du kunne glede deg over den norske angrerettloven, som gir deg mulighet til å angre på kjøpet. Denne rettigheten mister du altså når du handler i en utenlandsk nettbutikk.

Nederst i denne artikkelen finner du lenker til fem artikler som gir deg en grundig innføring i angreretten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer