Dette må til for å få 100 kroner timen

Tarifflønn er på 100 kroner timen for en butikkansatt - og for å sikre deg det må du være organisert.

Publisert
Sist oppdatert

I følge Handel og kontor er det dette du har krav på av lønn hvis det er opprettet tariffavtale på arbeidsplassen:

Garantert minstelønn vil etter ansiennitet og stillingsinnplassering variere mellom vel 100 kroner per time og opp til noe over 123 kroner i timen. Eventuelt fagbrevtillegg kommer oppå dette med kroner 7,- per time. Ubekvemstillegg på bestemte tider av døgnet følger også tariffavtalen med 21,- til 84,- kroner per time. Lokale tillegg kan avtales ut over dette.

Flere andre goder følger også bare tariffavtalen. Eksempler på dette er 5. ferieuke, ekstra feriepenger, permisjonsordninger og avtalefestet pensjon.

Hvordan får du tarifflønn?

Det er ingen lovfestet minstelønn i Norge, og det betyr at ikke alle har krav på tarifflønn. Det holder heller ikke at arbeidsgiveren din er medlem av en arbeidsgiverforening. En viss andel av de ansatte må også være organisert i en arbeidstakerorganisasjon som har forhandlet fram tariffavtalen med garanterte minstelønnssatser.

På arbeidstakersiden er dette Handel og Kontor i Norge (LO), mens det på arbeidsgiversiden er HSH, SAMFO og NHO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer