Dette merket kan være falskt

Særlig leker som er solgt på gata bør du være oppmerksom på. For sikkerhetsmerket kan være fabrikert.

MERKET KAN VÆRE FALSKT: Vær sikker på at lekene til barna dine er trygge. Les rådene under.
MERKET KAN VÆRE FALSKT: Vær sikker på at lekene til barna dine er trygge. Les rådene under. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er endelig her, og dette er månedene hvor vi tilbringer mye mer tid ute. Med de økende uteaktivitetene våre er det mange som ser potensiale i dette, der i blant gateselgere. Likevel er det ikke alt som du skal kjøpe uten å tenke over det to ganger. Leker som blir solg på gaten kan både være helseskadelige og miljøskadelige.

- I vår har vi stanset containere med leker til fem importører som planlegger å selge dem ved gatesalg og på markeder. Produktene overholder ikke kravene til sikkerhet, og mange av lekene er dessuten ikke korrekt merket, sier avdelingsdirektør Marit Kjeldby i Klima- og forurensningsdirektoratet i en artikkel på Klima- og forurensningsdirektoratet sine sider.

Les også: Hvilke leker er bra?

Skal være CE-merket

Barn er mer utsatt for farlige produkter enn voksne. Spesielt små barn som ikke bare bruker hendene når de har fått en ny leke, men skal gjerne også skal smake på den. Dette kan gjøre at de får i seg mange farlige kjemikalier. Andre produkter kan rettes mot feil aldersgruppe og inneholde for små deler som kan utgjøre en kvelningsfare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer