Motivasjon på jobb

Dette motiverer oss på jobb

Nei, det er ikke høyere lønn.

VIKTIGERE ENN HØYERE LØNN: I det lange løp, er det ikke lønnsøkning som vil holde motivasjonen på topp, men gode relasjoner på jobb. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
VIKTIGERE ENN HØYERE LØNN: I det lange løp, er det ikke lønnsøkning som vil holde motivasjonen på topp, men gode relasjoner på jobb. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Det er helt normalt å av og til være lei av jobben sin, men noen ganger kan det være ekstra vanskelig å få arbeidslysten til å blomstre igjen.

Likevel er det fullt mulig å få tilbake motivasjonen i arbeidsdagen. Lønnsøkning, tenker du? På kort sikt, kanskje, men ikke i det lange løp.

Relasjoner viktigere enn lønn

Det kan Anders Dysvik, Ph.D og professor ved Institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI, fortelle.

Sammen med sin kollega professor Arne Carlsen, har han skrevet forskningsartikkelen Gull i gode relasjoner som handler om de viktigste motivasjonsfaktorene i jobbsammenheng. Og som tittelen tilsier, så er det altså gode relasjoner på jobben som er avgjørende for både trivsel og det å prestere i jobbsammenheng.

– Det som kalles hygienefaktor, altså lønnsbetingelser man er fornøyd med, godt arbeidsutstyr og fysisk sikkerhet, bør selvsagt være på plass for å unngå at man blir misfornøyd på jobb. Men det er ikke sikkert at det fører til noe mer enn at man ikke er misfornøyd, forklarer Dysvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer