Dette nummeret MÅ du kunne

Ønsker ikke 110 og 113 - kun 112.

KUN 112: Ett felles nødnummer medfører at dagens numre for brann og ambulanse, 110 og 113, forsvinner. Foto: Montasje: Colourbox.com og sogndalen.kommune.no
KUN 112: Ett felles nødnummer medfører at dagens numre for brann og ambulanse, 110 og 113, forsvinner. Foto: Montasje: Colourbox.com og sogndalen.kommune.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle nødanrop bør gå til ett felles nødnummer: 112.

Sju eller åtte sentraler vil da ta i mot alle anropene, ifølge en pressemelding fra Justis- og politidepartementet.

Hvis den nye ordningen blir innført, vil nødnumrene for brann og ambulanse, 110 og 113, falle bort.

Rot med nødnumre i EU

- Svært tilfreds

Siden august i 2008 har en arbeidsgruppe jobbet med å finne ut hvordan en innføring av Regjeringens ønske om ett felles nødnummer bør skje.

Arbeidsgruppens forslag er nå klart: Dagens 23 110-sentraler og 19 113-sentraler bør erstattes av sju eller åtte fellessentraler.

Statssekretær i Justisdepartementet, Eirik Øwre Thorshaug, er fornøyd.

- Jeg er svært tilfreds med at arbeidsgruppen legger fram et enstemmig forslag til framtidig organisering av nødmeldetjenesten. Det gir oss et godt grunnlag for å behandle saken videre, sier han i pressemeldingen.

Disse gir falsk trygghet

Politiet styrer egne ressurser

Operatører på sentralene skal ha kompetanse til å håndtere alle tuper nødanrop. De nye sentralene vil overta all virksomhet ved brann- og helsevesenets sentraler knyttet til håndtering av nødmeldinger og koordinering av ressurser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.