Dette ødelegger sexlivet

Stadig flere jenter rammes av soppinfeksjon i underlivet. Det skaper problemer i senga.

Stadig flere unge jenter får soppinfeksjoner i underlivet, og de som rammes hardest må avstå fra sex i perioder. Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Stadig flere unge jenter får soppinfeksjoner i underlivet, og de som rammes hardest må avstå fra sex i perioder. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi får stadig flere henvendelser fra jenter som har irritasjoner i underlivet, og de fleste får hjelp ved å bruke legemidler mot plagene. De som rammes ekstra hardt, må avstå fra sex i perioder og spesielt under behandling, sier daglig leder Siv Gamnes i Klinikk for seksuell opplysning til DinSide Helse.

Hun mener at det kan være flere årsaker til de økte plagene.

- Vi vet ikke om p-pillebruk kan ha en effekt på irritasjoner i underlivet, men enkelte sier at problemene oppstår etter bruk av pillen. Mye dusjing og såpe kan gi sår hud og irritasjon. Selv ph-vennlige såper beregnet for underlivet skal brukes med omhu, da de kan forstyrre kroppens natulige bakterieflora, understreker Gamnes.

Les også: Dette tør du ikke spørre legen om

Flere seksualpartnere

Også i Sverige er soppinfeksjoner et økende problem, og statistikk fra apotekene viser at salget av legemidler mot plagene har økt betraktelig de siste årene. Overlege Nina Bohm-Starke ved Danderyds sykehus sier hun daglig mottar kvinnelige pasienter med soppinfeksjon.

- Dette er et kjempestort problem som rammer veldig mange, sier hun til Expressen.se, og legger til at mange lider i stillhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer