Dette øker sex-lysten

Her er den komplette guiden til midlene som øker den seksuelle evnen og lysten.

Publisert
Sist oppdatert

Dette øker sex-lystenHer er den komplette guiden til midlene som øker den seksuelle evnen og lysten.

Afrodisiaka er en gruppe forskjellige midler som påstås å øke den seksuelle lyst og evne. En del av midlene stammer fra urter og plantedeler, mens andre kommer fra dyr. Også matvarer er anvendt for å fremme erotisk lyst. Fra medisinsk hold har det vært hevdet at de fleste afrodisiaka er både harmløse og virkningsløse, men enkelte har faktisk vært brukt medisinsk.

Fokus på mannens fysiske seksuelle prestasjon og kvinnens seksuelle villighet har gjennom tidene gitt rom for utallige oppskrifter på afrodisiaka. Afrodisiaka har en lang historie. De finnes avbildet på gamle egyptiske malerier og de er omtalt i Bibelen. Mange ulike, mer eller mindre virksomme substanser har vært anvendt. En del av midlene er svært giftige, som for eksempel Spansk flue, og en japansk fisk.

Etter å ha undersøkt hva som finnes i litteratur og på nettsider om afrodisiaka, er det et bestemt inntrykk, at afrodisiaka er et levende begrep - frukt, grønnsaker, urter, fisk, kjøtt, sjokolade - og kyss, kan være seksuelt stimulerende, inspirerende, eller styrkende. Man er opptatt av afrodisiaka som stemningsskapende, som lystfremkallende, som potensstyrkende - og orgasmefremkallende. Det finnes sogar en betegnelse på et fagområde: afrodisiologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer