Dette øker sex-lysten

Her er den komplette guiden til midlene som øker den seksuelle evnen og lysten.

Publisert
Sist oppdatert

Dette øker sex-lysten
Her er den komplette guiden til midlene som øker den seksuelle evnen og lysten.

Afrodisiaka er en gruppe forskjellige midler som påstås å øke den seksuelle lyst og evne. En del av midlene stammer fra urter og plantedeler, mens andre kommer fra dyr. Også matvarer er anvendt for å fremme erotisk lyst. Fra medisinsk hold har det vært hevdet at de fleste afrodisiaka er både harmløse og virkningsløse, men enkelte har faktisk vært brukt medisinsk.

Fokus på mannens fysiske seksuelle prestasjon og kvinnens seksuelle villighet har gjennom tidene gitt rom for utallige oppskrifter på afrodisiaka. Afrodisiaka har en lang historie. De finnes avbildet på gamle egyptiske malerier og de er omtalt i Bibelen. Mange ulike, mer eller mindre virksomme substanser har vært anvendt. En del av midlene er svært giftige, som for eksempel Spansk flue, og en japansk fisk.

Etter å ha undersøkt hva som finnes i litteratur og på nettsider om afrodisiaka, er det et bestemt inntrykk, at afrodisiaka er et levende begrep - frukt, grønnsaker, urter, fisk, kjøtt, sjokolade - og kyss, kan være seksuelt stimulerende, inspirerende, eller styrkende. Man er opptatt av afrodisiaka som stemningsskapende, som lystfremkallende, som potensstyrkende - og orgasmefremkallende. Det finnes sogar en betegnelse på et fagområde: afrodisiologi.

Dette fagområdet er kanskje i ferd med å gå over i historien, men et nytt fagområde er på vei, nemlig studiet av feromonene, som handler om luktstoffer som påvirker hjernen, bevisst og ubevisst - og som ikke minst er av betydning for vår seksualitet. Dette aktualiserer også kunnskapene om afrodisiaka: Det er faktisk mer mellom himmel og jord enn det som vi til nå har kunnskap om.

Når en gjennomgår alle forslagene til hva som kan fungere som et afrodisiakum, er det ikke alltid like klart hvordan man tenker seg virkningsmekanismene, men dersom vi forlater den tradisjonelle vitenskapelige tenkningen som skiller kroppslige og mentale funksjoner, og aksepterer at ofte er det slik, at det man tror virker, det virker, så er det bare å sette i gang å la seg inspirere!

Agurk: Ikke bare erotisk inspirerende i sin form, men også afrodisisk når den blir spist. Agurk inneholder stoffer som påvirker kvinnens luktesans. Bruk agurk i salater, eller som puré i supper. Skallet kan skrelles og moses og brukes til å farge for eksempel supper grønne!

Alrunerot: Nevnt i Bibelen som et fruktbarhetsmiddel. Vokser rundt Middelhavet. Gjennom årtusener har denne roten blitt tillagt store evner som afrodisiakum. Den menneskelige formen på roten gjorde sitt til at troen på den ble styrket. I Bibelen finner vi flere fortellinger som viser hvilken betydning denne roten hadde for kjærlighetslivet. I Salomons Høysang kapittel 6, vers 13 heter det:

Alrunene dufter
Og over våre dører
Er alle slags kostelig dufter
Både nye og gamle.
Min elskede!
Jeg har gjemt dem til deg.

Alrunens frukter (kjærlighetseple) er svært giftig, og inneholder atropin og skopolamin, som påvirker sentralnervesystemet.

Alkohol: I små mengder kan alkohol løse opp hemninger. Større mengder reduserer i det minste mannens prestasjon, ved å redusere reisningsevnen. Absint er forbudt i nesten alle land, men tatt i moderate doser skal den ikke være skadelig. Her er to oppskrifter fra Thorkild Behrens bok: Eslkovsmad og elskovsdrikker:

5 g isop
5 g lakrisrot
4 g anisolje

Helles sammen med 1 liter 60% sprit. Trekkes i tre døgn. Filtreres og drikkes med kaldt vann og isbiter.

5 g lakrisrot
5 g tormentilrot
5 g stjernanis
5 g pomeranskall
2 g hel nellik

Helles sammen med 3 1/2 dl 60% sprit. Trekkes i tre uker. Tilsettes 3 1/2 dl destillert vann. Nytes om morgenen i små mengder.

Ananaskjerner: Et gammelt og avholdt elskovsmiddel fra orienten. Enkelte hevder at ananaskjerner stimulerer erotiske drømmer.

Artisjokker: Favoritten til Catharina av Merdici (1519-1581), fransk dronning, gift med Henrik den 2.. Opprinnelig kom hun fra Nord Italia, og hun har fått æren for å bringe den italienske kokekunsten til Frankrike, og således skape grunnnlaget for det mer raffinerte franske kjøkken. Artisjokk har gjennom mange hundre år vært kjent som en virkningsfull stimulans, som gir styrke, kraft og utholdenhet.

Arekanøtt: Kommer fra pisangpalmen, som vokser vilt på Sundaøyene, men dyrkes i flere tropiske land. Arekanøtt har vært brukt som legemiddel, nytelsesmiddel og afrodisiakum. Nøtten pakkes inn i blad fra betelplanten og tygges. I India er dette en svært ettertraktet stimulans, som man mener spesielt har virkning på mannens potens.

Asparges: Den mest verdsatte av alle erotiske grønnsaker, i mange kulturer først og fremst på grunn av sitt falliske utseende, som kan gi næring til erotiske drømmer og fantasier. Asparges er rik på vitaminer og mineraler som anses viktige for vårt seksualliv. Madame de Pompadour, elskerinnen til kong Ludvig den 15. i Frankrike, spiste bare asparges og eggeplommer. Asparges har vært en av ingrediensene i elskovsdrikker gjennom alle tider, beskrevet i gamle hinduistiske skrifter og også i moderne indiske oppskrifter for å styrke kjærlighetskraften. Dampkok asparges og spis dem med smør og salt - eller med en god hollandaisesaus.
Det kan være interessant å kjenne etter den spesielle lukten av urin etter at man har spist asparges!

Avklipte negler: Brukt av romerne.

Avokado: I Mexico brukes skallet og fruktstenen som et seksualstimulerende middel. Bladene fra trærne trekkes til te og brukes blant annet mot menstruasjonssmerter.

Bananer: Er en favoritt blant kokker som vil lage erotisk inspirerende desserter. Prøv flamberte bananer, med rom, smør, brunt sukker og iskrem.

Basilikum: En aromatisk plante, sagt å styrke Venus' svakheter. Brukt av unge kvinner i Italia.

Betelskrå: Se arekanøtt.

Bjørnehjerte: Bjørnens styrke ligger i hjertet. En gammel bjørnejeger fortalte at for ham var det nettopp bjørnens hjerte som satte kroppsfunksjonene i gang, også de seksuelle driftene.

Blåskjell: Inneholder mye jod og mineraler. Blåskjell skal helst høstes fra september til mai - de er best nås sjøen er kald, men de kan også være utmerkede om sommeren. Skjellene skal være friske og levende når de kokes. Prøv blåskjell, dampet i hvitløk og hvitvin, som en innledning til en erotisk aften!

Bomullsfrø: Avkok fra bomullsfrø ligner umiskjennelig på mannens sæd. Kanskje er det derfor den blir brukt som afrodisiakum? Kinesisk forskning viser at selv om lysten er stor, mister menn som spiser mye bomullsfrø evnen til å avle barn.

Bred-bønnesuppe: Fra Italia.

Diavolini: Kjærlighetspiller som inneholder Spansk flue.

Dill: Dill har siden oldtiden vært brukt som krydder- og legeurt. Den ble dyrket både i Egypt og Babylonia ca 2000 år før vår tidsregning. Romerne innførte den tidlig til Europa, og siden ble den spredt med munkene. Dill anbefales som melkedrivende og fordøyelsebefordrende. Advarsel: Spiser en mann fruktene av dill, mister han lysten på kvinner!

Dronninggelé: Et verdsatt afrodisiakum, spesielt i Kina.

Edle stener: Pastiller laget av pulverisert ambra, rubiner, gull og perler var en gang populært i Persia.

Egg: Brukt verden over gjennom alle tider. Eggeplommer blandet med safran er en favoritt i muslimske kulturer. I arabiske lærebøker er spurve-egg tillagt stor betydning som stimulus for elskovslysten. Dagfinn Hov og Viggo Pedersen, som har skrevet Den Erotiske Kokeboken, anbefaler måke-egg, helst rå!

Endivie: Grønnsak som kan brukes i salater.

Entian: En krydderurt, der det er roten som har medisinske krefter.

Erter: Inneholder store mengder E-vitamin. Onde tunger forteller at befolkningen i deler av Bayern bruker erter som afrodisiakum på grunn av sin gassfremkallende effekt.

Eryngo (Saragossatang, brunalgeslekten): Jomfuer for hvem det var viktig å beholde sin dyd, ble anbefalt å holde seg borte fra denne planten.

Fennikkel: Brukt av egyptrene, grekerne, romerne og hinduene. Er kjent for å virke positivt på kvinnens fruktbarhet.

Feromoner: Parfymer som inneholder feromoner som er stoffer kjent for å styrke seksuell attraktivitet.

Fersken: Kineserne har i århundreder visst at denne modne sensuelle frukten er like stimulerende for seksualdriften som for ganen. Server et modent prakteksemplar til din elskede - det gir en ekstra effekt om begge er nakne og man ikke bruker servietter!

Fisk: Innneholder mengder av vitaminer, proteiner og flerumettede fettsyrer. Enkelte fiskesorter er også rike på jod og fosfor. Kanskje er dette årsaken til det rike kjærlighetslivet i norske fiskevær, undrer Dagfinn Hov og Viggo Pedersen.

Fiskerogn: Se kaviar.

Fosfor: Fosfor er absolutt nødvendig for et normalt og aktivt seksualliv. Mineralet finnes naturlig i frukt, grønnsaker, hvete, nøtter og frø. For at kroppen skal oppta en riktig mengde fosfor, må den også tilføres riktige mengder kalsium. Ren fosfor er giftig, men her er en oppskrift som holder vitaliteten oppe og forynger kroppen:

1 ts fosforsur kalk (kjøpes på apotek)
blandes med et glass kokt vann.
Avkjøles og drikkes på fastende hjerte om morgenen.
En styrkemedisin som gjør underverker!

Frukt: De fleste frukter kan brukes som afrodisiaka, spesielt ananas, bananer, druer fikener, fersken, kirsebær og mango.

Fugleredesuppe: En populær suppe i Kina. Laget av sjøsvalereder og spiselig tang og tare. Bladene er klistret sammen av fiskerogn.

Fugu: Leveren til den dødelige fisken spises av japanerne for å gjøre dem mer virile - dersom de overlever!

Ginseng: Det er roten som benyttes. Det fortelles om keisere og konger som betalte 14 ganger rotens vekt i gull for å skaffe seg den. Moderne forskning viser at roten inneholder alkoloid og ginsin som begge påvirker kjønnsdriften positivt.
Ginseng blir også brukt som skjønnhetsmiddel. Roten har en positiv effekt på fornyelse av kroppens celler og den virker oppkvikkende og motvirker stress.

Gulerøtter: En arabisk favoritt, spesielt kokt i melk.

Gurkemeie: Også her er det roten som benyttes. Den er en flerårig urt. Vi kjenner den mest fordi den gir blandingskrydderet karri farge og duft, og den brukes som krydder og fargemiddel til ris, spesielt i indiske oppskrifter.

Henna: En farge som har vært brukt til å farge hår og negler røde.

Hjerne: Det viktigste kjønnsorganet

Hjortehorn (Gullhorn): Allerede flere tusen år før Kristi fødsel kjente kineserne til hvilke virkninger hornene hadde på menneskene. Foruten å være potensstimulerende, skal det også virke foryngende. Hjortehorn kan også kurere hjertelidelser og kreft. Asiatiske forskere mener at hjortehorn virker som hormoner på menneskene.

Etter at hornene har gjennomgått en spesiell prosess blir de kappet i meget tynne skiver (hjortegevirhud). Denne produksjonsprosessen er en godt bevart hemmelighet.

Honning: Utalllige historier om dette ”livets eliksir” finner vi i de fleste kulturer. En oppskrift på verdens beste elskovsmiddel er som følger: 1 skje honning blandet med frisk sitronsaft. Det heter også at Amor dypper pilene sine i honning før de forlater buen hans.

Hvitløk: Europeiske og orientalske erotologer inkluderer hvitløk som et afrodisiakum. Blant ainuene i Japan, var hvitløk som nektar og ambrosia for de greske gudene.

Ingefær: En flerårig plante som dyrkes i tropiske områder.

Innsekter: Spansk flue er det best kjente afrodisiakum. Den lages ved å male den lyse grønne Chantarsis-billen til et fint tørket pudder, som rriterer blæren og urinrøret. Den resulterende kløen er sagt å skulle være seksuelt opphissende, selv om den kan føre til at det dannes blemmer, og den kan også være dødelig. Spansk flue kan spises eller smøres på kjønnnsorganene. Marquis de Sade dyppet søtsaker i Spansk flue, noe som sies å være bakgrunnen for foreldres formaninger til barn om å ikke ta imot godterier fra fremmede!

Jod: Hvor mange mennesker har ikke opplevd sin andre ungdom på feriereiser til Middelhavet? I alle fall, jodinnholdet i Middelhavet er meget høyt, og en italiensk lege mener med sikkerhet å kunne fastslå at jod stimulerer kjønnsdriften. Bading i jodrikt vann er derfor å anbefale.

Kakao: Da spanjolene kom til Syd-Amerika i 1490, ”oppdaget” de en indiansk elskovsdrikk bestående av kakao, maismel, honning og krydder, kokt i vann. En ikke altfor velsmakende drikk, men ganske virkningsfull. Kakao inneholder teobromint og koffein som virker stimulerende på hjertefunksjonen.

Kanel: Hentes fra den indre barken av trærne Cinna zeylancium og Cinna casi. Den vekker apetitten og stimulerer hjertet.

Kardemomme: Et velsmakende og stimulerende krydder.

Karri: En krydderblanding bestående av de fleste virkningsfulle krydderne: gurkemeie, ingefær, kardemomme, karve, koriander, kryddernellik, muskatblomme og sennep.

Karve: Frø, som brukes i surkål, men som også kan abefales i brød.

Kastanjer: Rist kastanjer i ovnen. Legg dem i en seng av grovt salt, så ligger de stille.

Kaviar: Vi vet ikke om det er prislappen på russisk kaviar, eller det høye proteininnholdet som gjør kaviar til et så høyt verdsatt afrodisiakum. Kaviar er lovprist av berømte elskere som Casanova, Dostojevski og Rasputin!
Det finnes rimeligere alternativer enn den kostbare russiske kaviaren fra størfisken. Kaviar består av behandlede fiskegg (rogn), og tilbredes fra ulike fiskeslag. Fargen kan være rød, orange eller sort. Du får kjøpt små bokser med rimelig kaviar i enhver matbutikk, mens den dyre russiske bare fås i finere delikatesseforretninger. Kaviar kan spises sammen med hakket løk, hakket kokt egg og kjeks. Champagne passer utmerket til!

Kjøkkenlukter: Duften av bakverk med kanel sies å øke blodgjennomstrømningen i penis. Det samme er sagt om gresskarpai med lavendel og smultboller med lakris.

Kjøtt: Svanekjøtt har vært verdsatt som et afrodisiakum på grunn av svanenes livslange trofasthet, mens andre foretrekker kaninkjøtt av motsatt grunn. I Afrika er flodhestkjøtt en favoritt.

Kola: Fra kolatreet Cola acuminata. Frøene fra dette treet kalles kolanøtter. De motvirker tretthet og sult når man tygger dem. De skal også øke mannens potens. Et svært ettertraktet elskovsmiddel i Vest-Afrika og i de muhammedanske land. Pulveriser tørkede kolanøtter og bland pulveret med honning og melk. En styrkedrikk med sjokoladesmak.

Koriander: Viktig i gamle Hellas, Rom, Egypt, og hos hinduer og kinesere. Ingredient i mange kjærlighetsurter.

Krusmynte: Har gjennom generasjoner blitt betraktet som et vidunderlig kjærlighetsmiddel. Mynte tørkes og trekkes som te.

Kryddernellik: Alt før vår tidsregning kjente man til dette krydderet i Europa. Kryddernellik styrker leveren og øker lysten, het det.

Kvann: En krydderurt det stengel og rot blir brukt. Kvann er et gammelt nordisk elskovsmiddel beskrevet blant annet i ”svarteboka”. Den ble også brukt mot datidens pest og andre plager. Vikingene bragte den ut i verden og den er blitt kalt Norges første eksportartikkel.

Kveite: Fisk, som også går under navnet Hellefisk.

Lakris: Fra planten Glysyrrhiza uhinata. En flerårig teraktig plante med et rikt forgrenet rotsystem. Inderne kalte lakrisrot for ”madhuka” og brukte den i sine elskovsdrikker. Lakris inneholder blant annet aspargin, glycyrrhizin, sukker og stivelse.

Laurbærblader: Hele blader legges i retter som har mye fuktighet. Fukten trekker aromaen ut av bladene.

Lavendel: Velkjent som duft, kan med fordel også brukes som krydder i kjøttretter! Er en del av krydderblandinger fra Provence.

Lever: Hailever i Kina og Japan.

Lichie: Også kalt kjærlighetsfrukt, finnes nå i de fleste velassorterte grønnsaksdisker. Frukten stimulkerer elskovslysten. Den virker også stimulerende på mannens potens. Den har et brunrødt læraktig skall, og et hvitt fruktkjøtt, som smaker både søtt og friskt.

Linser: Absolutt styrkende. Brukes i supper og stuinger.

Løk: Her vil vi spesielt nevne hvitløk. Altium satrium. Kongen over alle konger blant våre kjøkkenurter. Den sies å motvirke høyt blodtrykk og bekjempe sukkersyke, diaré, dysenteri og mavekrampe. Forebygger kreft og renser tarmene. Bekjemper nikotin og regulerer kolesterolinnholdet i blodet. Sist, men ikke minst, et avholdt potensmiddel. Løk en av de eldste kjente spiselige afrodisiaka som er brukt i gamle hinduistiske, egyptiske og arabiske oppskrifter.

Del en bolle fransk løksuppe med din elskede, og se hva som skjer!

Sjenerende hvitløkslukt fra munn og svelg dempes med en kvast persille, et revet eple med en skje honning, eller med kjørvel.

Løpstikke (løvstikke): Også kalt Kjærlighetsurt. Denne krydderurten ble sådd rundt om på gårdene for at husdyrene skulle parre seg på riktig tid. Munker og nonner ble forbudt å plukke denne urten. Etter det vi forstår, ble den brukt som kjærlighetsmiddel for både folk og fe. Troen på løpstikke som afrodisiakum var nok større ute i Europa enn i Skandinavia. I Tyskland het den Liebsstykel, i England Loveage og i Russland kalte de den for Ljubisoku. Den skulle også helbrede alle innvortes sykdommer.

Makt: Mennesker med makt har alltid virket seksuelt tiltrekkende på ønskverdige partnere.

Malakittgrønt: Vi kjenner den fra den arabiske elskovslære. Malakittgrønt fremstilles av bitter mandelolje og dimetylanilin.

Malurt: Brukt av Artemis, fruktbarhetens gudinne, og nå en ingredient i absint. Den engelske malurten Mugworth, er også kjent som ”den gamle mannens plante” eller ”jomfruens ruin”.

Mandler: Dette er frukten på et lite hurtigvoksende tre med det latinske slektsnavnet Amygdalus. Vi har to typer mandel - søt og bitter. Den bitre skal være den mest virksningsfulle. Den inneholder glykosinet amygdalin og ensymet emulsin. I arabiske og indiske elskovsbøker omtales mandelen som en stimulans for kvinners elskovslyst og mannens potens.

Muskat: Araberne bragte dette krydderet til Europa. Muskat er ikke bare kjent som krydder. I latinske legeverk anbefales den mot 134 forskjellige sykdommer.. For store doser av dette stoffet kan gi alvorlige forgiftninger.

Narkotika: Marihuana, amylnitrater, kokain, ecstasy løser opp hemninger, men kan også være dødelige. I 1995 døde fire menn i USA etter å ha inntatt dioxin, en hjertestimulans som kan utvinnes av urten Revebjelle.

Pastinak-røtter: Munker og nonner advares mot denne urten.

Pepper: Som de fleste andre krydder vi kjenner blir også pepper brukt som et legemiddel. Svart pepper er tørkede umodne bær fra planten Piper nigrium. Hvit pepper er modne, avskallede bær fra samme plante.

Pericum - St. Hansurt:Vokser vilt i hele Skandinavia. Virker beroligende og styrkende. Denne virker etter sigende mest på kvinnens erotiske følelser.

Persille: Brukt av grekerne og romerne. Inneholder vitaminene A, C og B. Den er også rik på fosfor. Historikerne forteller at romerne ga gladiatorene persille før kampene. Man mente at planten ga styrke, hurtige reflekser og sluhet.

Pinjekjerner: I enhver god pesto har pinjekjerner vært brukt siden romernes tid som et afrodisiakum. Ha en håndfull i en food processor sammen med friske basilikumblader, olivenolje, salt, pepper og parmesan, og legg en spiseskjefull på toppen av pastaen!

Pollen: Rik på mineraler og vitaminer. Et styrkemiddel som anbefales til alle sammenhenger.

Pollenville: Et portugisisk elskovsmiddel bestående av lakrisrot og kantarider.

Ruccola: Ruccola ble sådd rundt statuen til guden Priapus for å gjenvinne kraften i penis. I middelalderen tok kirken avstand fra lidderligheten som var forbundet med planten, og forbød dyrking av den i klosterhagene.

Safran: Her er det støvbærerne som benyttes. Det brukes både som fargemiddel og som krydder til ris, fugl og fisk.

Sel: Selen er ett av to dyr som har ben i penis, og pulver som er laget av malt penisben er en favoritt i asiatiske afrodisiaka.

Selleri: Rot og stengel. Brukes i mange retter.

Sjokolade: Forskere har nå vist det som kvinner har visst i århundreder: Sjokolade er en av de mest effektive afrodisiaka som er å oppdrive! Sjokolade inneholder for eksempel stoffer som styrker forelskelsesfølelsen! Spesielt skal den mørke sjokoladen være virksom.

Skalldyr: Har gjennom tidene vært kjent som et virkningsfullt afrodisiakum. Spesielt på grunn av deres innhold av jod, fosfor og mineraler.

Sopp: Brukt av egypterne, grekerne og romerne. Berømte for sin virkningsfulle kraft på våre seksuelle drifter. Trøffel kan nevnes spesielt.

Spinat: Kjent som styrkemiddel, spesielt i tegneserien om ”Skipperen”! Lekkert som fyll sammen med løk, fennikkelfrø og fetaost i paier.

Testikler og andre genitalia: Tidlige sexmanualer inneholdt oppskrifter på tilbereding av kjønnsorganer fra hunder, okser, rådyr og krokodille. Geitetestikler, kokt i melk er populært i India. Andre anbefaler testikler av hjort, okse, reinsdyr, sjøløve og vær. Dyrene må ikke være for gamle, helst fra 2-4 år. Testiklene bør komme fra dyr som er slaktet rett før paringstida setter inn.

Oppskrift på lammetestikler:
4-6 testikler
2 ss smør
1 hakket løk
malt kanel
safran
1/2 sitron
1 dl kjøttkraft

Vask og fjern membranene rundt testiklene. Stek dem forsiktig på begge sider. Etter at smøret er absorbert tilsettes den hakkede løken, en god klype malt kanel og en liten klype safran. Tilsett saften av den halve sitronen og kjøttkraften. Koketid ca 15 minutter. Serveres med kokt eller stekt potet. Rødvin eller mineralvann.

Timian: Ofte nevnt som et afrodisiakum.

Tomater: Kan brukes både på grunn av sitt utseende, sin smak og sitt næringsinnhold.

Trøfler: Trøfler er en ekslusiv sopp, spesielt brukt i det franske kjøkken. Trøfler vokser nede i bakken, og man bruker spesialtrente trøffelhunder - eller griser for å lete frem trøflene. Napoleon, Marquis de Sade og Madame Pompadour spiste trøfler på grunn av deres aroma! Trøfler er sjeldne å finne i Norge, skal du forsøke trøfler, er de mulig å få kjøpt på boks i hermetisk tilstand i Norge - kanskje ikke helt det samme, men prøv!

Underbukser: Et japansk firma impregnerer herreunderbukser med en liten feromonkapsel, som brekker ved friksjon og slipper ut en forførende parfyme.

Valentine: St. Valentine ble henrettet den 14. februar år 270 e.Kr, etter å ikke ha adlydt instruksjonene fra Claudius II, forstatte i det skjulte å vie par som ønsket det. De romerske herskerne trodde at ekteskap gjorde soldatene svake og ineffektive. I den 14. århundrede ble den 14. februar de elskendes festival i Italia, i det 16. århundrede en dag hvor man sender kort, og i de senere år en dag for røde roser og romantiske måltider.

Vanilje: Aromatisk krydder, brukes spesielt sammen med det søte.

Vermouth: Anbefalesom en aperitif, etterfulgt av Champagne og ungarsk Okseblodvin (Egri Bikavér)

Vilt: Hjort, gjess og guineafugler, også fasan- og duekjøtt, på grunn av den avanserte parringsleken til fuglene.

Vitaminer: Alle vitaminer er viktige for en god dag og en god natt. Tilfører vi kroppen alle vitaminer i riktige doser, vil det også få positive konsekvenser for vårt seksualliv.

Riktig inntak av vitamin A skal motvirke mulighet for sterilitet.

Hele vitamin B-komplekset (ikke B-15 og B17) regnes nødvendig for for å skape energi og øke viriliteten. Det viktigste er vitamin B-12, som finnes blant annet i lever og kjøtt.

Vitamin C bekjemper ubudne inntrengere i organismen, noe som i og for seg er med på å opprettholde et aktivt seksualliv.

Vitamin D anbefales fordi de regulerer kroppens opptak av fosfor og kalsium. Kroppen produserer vitamin D gjennom påvirkning av sollyset.

Welbrutin: Et anti-depressivt medikament produsert av Burroughs-Welcome, ble påstått å være et stort nytt afrodisiakum. Det ble trukket tilbake av produsenten i 1988 for videre studier, etter at flere av dem som brukte medikamentet utviklet bulimi.

X: Står for et kyss, og er et kraftig afrodisiakum!

Yasmin: Duft, som ble brukt av Kleopatra, og som blir omtalt i indiske kjærlighetsskrifter.

Yohimbin: Esktrakt fra barken av tre som heter Pausinustosala johimbe (Rubiaceae) som vokser i Vest-Afrika og på De vest indiske øyer. Yohimbin får mus til å ejakulere. Bevis for virkningen på mennesker er ikke så overbevisende, men yohimbin er fremdeles populært i Afrika og Vest-India. Avkok av denne barken er svært virksom, særlig på mannlig potens. For store doser har gitt ubehagelige følger, for eksempel har ereksjonen blitt så kraftig at kirurgiske inngrep har vært nødvendig for å få tilbake normal tilstand.

En tilrådelig dosering er:
1-2 cl yohimbinbarkavkok
2 cl cognac

Zoologiske hager: Å se på dyr som parrer seg.

Østers: I glemte dager ble østers anbefalt til menn som kjente seg kjønnssvake. Den stimulerere unektelig apetitten. I tillegg til jod inneholder også dette skjellet sink, som virker styrkende på prostatakjertelen. Sinkmangel kan forstyrre den mannlige seksualkraften. Et engelsk kjærlighetsmiddel er østers og portvin. De fleste foretrekker i dag østers og champagne!

Referanser:
Charles Henry Connell: Afrodisiacs in your Garden. Arthur Barker, 1966.
Christian Graugaard: Sexleksikon. Fra Abe til Aarestrup. Index Rosinante, København, 2001.
Dagfinn Hov og Viggo Pedersen: Den erotiske kokeboken. Gyldendal Norsk Forlag, Oslo, 1987.
Lundberg, P.O. (red.): Sexologi. Liber AB, Stockholm, 2002.
Alan Hull Walton: Afrodisiacs from legends to prescription. A study of Aphrodisiacs through the Ages. London, 1958.
Harry Ezekiel Wedeck: Dictionary of Aphrodisiacs. Peter Owen, London, 1962.
The Complete Dictionary of Sexology. Robert T. Franceur (red). The Continuum Publishing Company, new York, 1995.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer