Dette putter barn i nesen

Erter, klinkekuler og pommes frites, for å nevne noe.

Pille, pille. Det er ikke bare fingrene som finner veien til barnas neser. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Pille, pille. Det er ikke bare fingrene som finner veien til barnas neser. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barns utforskertrang kan gi seg utslag på mange måter, men en av de typiske gjengangerne er at de putter ting i nesen. Hvem husker ikke episoden fra Astrid Lindgrens Marikken, der lillesøsteren putter en ert så langt opp i nesen at selv doktoren ikke klarer å finne den?

Dr. Laura A. Jana er barnelege, mor til tre, og forfatter av boken "Food Fights: Winning the Nutrition Challenges of Parenthood Amed with Insight, Humor, and a Bottle of Ketchup".

Til nettsiden Babyzone.com deler hun av sine erfaringer, og forteller typiske ting barn kan finne på å putte i nesen, om det er farlig eller ufarlig, og hva foreldre kan gjøre om det blir sittende fast.

Les også: Slik gjør du barnet smartere

Pommes frites:

I løpet av sine ti år som lege har Dr. Jana møtt på mange varianter av ting som har satt seg fast i nesen hos små barn. Aller best husker hun moren hvis fireårige datter hadde stappet begge nesebor fulle av pommes frites.

Hva kan du gjøre? - Feit fast food kan lett gli opp i nesekanalen, så det er viktig å holde et godt øye med barnet. Nesegangen er svært sensitiv, og saltet fra en pommes frites kan føre til at det begynner å svi. Forsøk varsomt å få det ut av nesen, men kontakt lege hvis barnet har mye ubehag. Legen vil kunne gi barnet et beroligende middel og skylle nesegangene grundig, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer