Dette redder tre av fire forhold

Eksperter har utviklet en metode for å redde forhold som er på randen til å brytes. I følge et anerkjent tidsskrift virker det på tre av fire par. Her er oppskriften.

Publisert
Sist oppdatert

Hun maser, han blir stille. Hun lengter etter forståelse, han etter nærhet. De vil, men får det ikke til.

Kjenner du igjen dette? Med rette skritt, ett av gangen, kan de lære seg å finne hverandre igjen - med suksessmetoden EFT.

I følge det anerkjente tidsskriftet Psychology Today er metoden EFT veldig effektiv. 70 til 75 prosent av parene i en undersøkelse oppga at de var lykkelige i forholdet etter å ha gått til EFT-behandling, mot 35 prosent som gikk til tradisjonell terapi.

Mange vanlige terapiformer går ut på å få paret til å lære seg å kommunisere. EFT fokuserer på å bygge opp tilliten til hverandre. Man skal innse at man er avhenglig av partneren for å få nærhet og kjærlighet, litt på samme måten som et barn er avhengig av foreldrene for å få kjærlighet og omsorg.

Man kan si det på denne måten: Bygg først opp tilliten til hverandre igjen. Når dere kjenner at dere er trygge i forholdet, og dere vet dere får den responsen dere vil ha, blir det lettere å forandre det som trengs. Først da kan dere bryte den onde sirkelen som har fått dere til å flyte fra hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer