Dette ser flørten din først

Er ikke kroppen på topp? Ikke fortvil - på sjekkemarkedet er andre ting viktigere.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Timene på treningsstudioet kan nok hjelpe på oppmerksomheten når bikinisesongen kommer. Men hos det motsatte kjønn er det fortsatt de øverste 20 centimeterne som er viktigst.

Det hevder i alle fall australske forskere som har studert menns og kvinners reaksjon på bilder av det motsatte kjønn. Det er første gang en studie vurderer hvilken rolle kroppen og ansiktet spiller i en persons totale tiltrekningskraft.

Hvorfor falt du for kjæresten? Kanskje fordi flere andre også ville ha ham:

Viktigst for kvinnerDe tolv mennene og tolv kvinnene i studien ble bedt om å rangere hvor attraktive de mente ulike personer var på bilde på en skala fra en til sju. Noen deltagere fikk se hele personen, noen så bare ansiktet mens andre bare så kroppen.

Deretter vurderte forskerne fra University of Western Australia rangeringene på bare ansikt og bare kropp for å se hvor godt det stemte med totalinntrykket.

Resultatene viste at ansiktet er klart viktigst. For kvinner som rangerte menn, utgjorde ansiktet 52 prosent og kroppen 24 prosent. For menn utgjorde en kvinnes ansikt 47 prosent og kroppen 32 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer