Dette sier de om dobbel barnetrygd

Når ikke Rikstrygdeverket informerer om rettighetene dine, får vi gjøre det. Her er Barne- og familiedepartementets og Rikstrygdeverkets tolkninger av barnetrygdloven.

Publisert
Sist oppdatert

Dette skriver Barne- og familiedepartementet

om utvidet (dobbel) barnetrygd ved delt omsorg.

"Ved delt bosted (barnet bor like mye hos hver av foreldrene etter samlivsbrudd) følger det av barnetrygdloven § 2, tredje ledd at hvis foreldrene ikke bor sammen og skriftlig har avtalt delt bosted i samsvar med barnelova § 36 første ledd, kan hver av foreldrene få rett til 50% barnetrygd, hvis de fremsetter krav om dette. Etter § 12 - utbetaling av barnetrygd - heter det at dersom vilkårene i § 2 tredje ledd er oppfylt, kan hver av foreldrene få utbetalt barnetrygd med 50% av den stønaden hver av dem utløser rett til.

Med andre ord kan utvided barnetrygd deles 50/50 mellom foreldrene hvis de har avtalt delt bosted. Foreldrene kommer derfor ikke dårligere ut (samlet) enn om den ene skulle ha barnet fast boende hos seg."(vår uthevn.)

Bekrefter

For sikkerhets skyld, har vi også innhentet Rikstrygdeverkets forståelse av loven. Her er deres svar:

"BFDs (Barne- og familiedepartementet. Red. anm.) svar angående mulige rettigheter til utvidet barnetrygd ved "delt bosted" for barnet, er i samsvar med Rikstrygdeverkets tolkning. Som BFD sier, følger dette av barnetrygdloven § 2 tredje ledd og § 12 tredje ledd som lyder: § 2 tredje ledd:Hvis foreldrene ikke bor sammen og skriftlig har avtalt delt bosted i samsvar med barnelova § 36 første ledd, kan hver av foreldrene få rett til 50 prosent barnetrygd, hvis de fremsetter krav om dette."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer