Dette sier fastprisavtalen

Til glede for våre lesere, har vi her lagt inn hele bransjeavtalen for bøker. I løpet av året må regjeringen og stortinget beslutte om bransjen skal tillates å fornye den fra januar neste år.

Publisert
Sist oppdatert

1998-06-25(med endringer pr. 01.03.2001)

BRANSJEAVTALE for omsetning av bøker mellom Den norske Bokhandlerforening og Den norske Forleggerforening Bransjeavtalen er inngått av Den norske Forleggerforening (DnF), heretter kalt forlag, og Den norske Bokhandlerforening (DnB), heretter kalt bokhandel, på vegne av sine medlemmer. Avtalen regulerer forholdet mellom det enkelte forlag og den enkelte bokhandel som gjennom sine respektive foreninger står tilsluttet avtalen. Tilsvarende regulerer avtalen forholdet forlagene imellom og bokhandlene imellom. Bransjeavtalen er også forpliktende for alle former for sammenslutninger av enkeltforlag og enkeltbokhandel. Nærmere definisjoner er gitt i vedlegg 1.

§ 1. BRANSJEAVTALENS FORMÅL

Bransjeavtalens formål er å fremme kultur- og kunnskapsformidling, stimulere leseinteresse og kunnskapstilegnelse og bidra til å styrke norsk språk og skriftkultur.

Avtalen skal bidra til å opprettholde en effektiv norsk bokutgivelse med bredde i emner og kvalitet.

Avtalen skal videre fremme salg av bøker gjennom en rasjonell distribusjon og et effektivt, desentralisert bokhandlernett, slik at tilgjengelighet og valgfrihet for forbrukerne ivaretas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.