Dette sier loven om auksjonssalg

I prinsippet skal det være likegyldig om du kjøper på bilauksjon eller hos en hvilken som helst bruktbilforhandler, mener advokat Marius Sandvig hos advokatfirmaet Rieber-Mohn.

Publisert
Sist oppdatert

Hans hovedkonklusjon er at forbrukerrettighetene ved auksjonssalg ikke er veldig mye dårligere enn ved kjøp fra annen profesjonell bruktbilselger.

- Salg fra profesjonell til forbruker reguleres av forbrukerkjøpsloven enten bilen selges gjennom auksjonsfirma eller fra bruktbilselger. Ved bruktbilauksjon gjelder ”som den er” klausulen, men andre selgere vil jo også vanligvis ta et slikt forbehold, sier han.

- Garantiene ved auksjonssalg kan være dårligere enn de som gis av for eksempel merkeforhandlere, men hos de sistnevnte må man jo også som regel betale mer, sier advokaten.

Til glede for våre auksjonslystne lesere og forbrukere, gjengir vi her advokatens vurderinger:

Forbrukerrettighetene ved auksjonssalg

Når bilauksjonsfirmaene selger til fysiske personer som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, dvs forbrukere, gjelder forbrukerkjøpsloven.

Etter forbrukerkjøpsloven kan det ikke avtales vilkår som er mer ugunstig for forbrukeren enn det som følger av loven. Det er viktig å merke seg ved gjennomgangen av auksjonsvilkårene, som i visse tilfeller gir regler i strid med dette. Det kan imidlertid avtales gunstigere vilkår for forbrukeren enn det som følger av loven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer