Dette sier mamma og pappa

Foreldrene vi snakket med er generelt forsiktige med å innføre lommepenger-begrepet før barna når en viss alder.

Publisert
Sist oppdatert

- Den eldste datteren min er 7,5 år, så i utgangspunktet synes jeg at det er for tidlig å innføre faste lommepenger. Jeg vet at det er noen i klassen hennes som får det, men det er lite press og mas rundt dette - ennå i alle fall, sier to-barnsmor Else Marie Røsten.

Klistremerke gir gave

Men selv om datteren ikke får faste lommepenger, er det likevel mulig å jobbe seg til litt penger eller noe man ønsker seg.

- For to år siden innførte jeg en "klistremerke-plakat". Ideen var å innføre rutiner på det å rydde opp leker og gjøre andre småoppgaver. Hun fikk da et klistremerke for de ulike oppgavene, som hun da festet på denne plakaten. Når det var samlet nok klistremerker, kunne hun ønske seg en ting - altså innenfor en viss rimelighetsgrense, forteller Røsten.

Nå når datteren har blitt litt eldre, har klistremerkeordningen blitt byttet ut med penger.

- Nå får hun 20 kroner av og til, for spesifikke oppgaver hun gjør. Men det er altså ennå ikke basert på en fast ukentlig betaling, sier hun.

Røsten ser likevel for seg at regelmessige ukepenger vil bli innført etterhvert, ikke minst i forhold til å få motivasjon til å gjøre spesifikke oppgaver hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer