Privatøkonomi i 2019

Dette sikrer deg best mulig økonomi på nyåret

Ekspertenes beste råd til enslige, familier og pensjonister.

STARTHJELP: Ekspertene anbefaler deg med å starte med å få oversikt over forbruket ditt, for å finne ut hvordan du kan bedre privatøkonomien din på nyåret. Deretter setter du opp passende budsjett og sparemål. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STARTHJELP: Ekspertene anbefaler deg med å starte med å få oversikt over forbruket ditt, for å finne ut hvordan du kan bedre privatøkonomien din på nyåret. Deretter setter du opp passende budsjett og sparemål. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ikke et nytt år til for å ta grep om privatøkonomien. Du kan starte med blanke ark både neste dag og uke.

Men, når vi først har tatt steget inn i 2019, har vi likevel en anledning for å samle opp noen gode, økonomiske råd tilpasset enslige, familier med og uten barn, samt pensjonister.

- For å skvise mest mulig ut av pengene sine, gjelder det for alle gruppene å skaffe seg god oversikt over pengebruken sin. Jeg anbefaler alle å gå gjennom forbruket sitt og lage seg en visuell oversikt over hva de bruker penger på, sier forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea til Dinside.no.

Dersom du virkelig ønsker eller har behov for å få orden på økonomien, er det lurt å kutte i forbruket og skrive budsjett, slik at du får mer penger til overs som kan spares, brukes til å nedbetale lån eller gi deg mer glede og nytte, legger hun til.

Det er også lurt å jevnlig gå gjennom de økonomiske avtalene dine, for å påse at du har den beste boliglånsrenten og de riktige forsikringene, og påse at du ikke betaler for mye for strømmen og mobilabonnementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer