Dette skader tennene dine

Det er ikke bare brus og tannpusslurv som skader tennene. Det gjør også mange av dine daglige uvaner.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høye tannlegeregninger og dårlig ånde styrer vel helst alle unna. Men visste du at mange av dine vanlige uvaner kan gi deg begge deler?

Slik dreper du dårlig ånde:

Er ikke vond lukt eller en tynn bankkonto nok, bør de helsemessige grunnene veie tungt. Det er nemlig ingen tvil om at tannhelsen vår henger sammen med resten av kroppen, ifølge Dr. Matthew Messina ved American Dental Association.

Studier har vist sammenhengen mellom bakterier i munnen og hjertesykdom, diabetes og lav fødselsvekt, skriver Newsweek Health på nett.

Nøyaktig hvorfor det er slik, er likevel uklart.

- Det handler om bakteriemengde. Hvis du kjemper mot bakterier i munnen har du færre ressurser til å kjempe mot andre ting i kroppen, sier Messina til nettstedet.

Her er seks vanlige feil som herjer med tennene dine– og hvordan du kan unngå dem:

1. Kaffesuping dagen langSe deg rundt. Om du er på jobb eller i en bil ser du trolig alltid pulter eller koppeholdere med gigantiske kaffekopper eller brusglass rundt deg. Mange har en tendens til å småsupe og spise litt hele dagen. Ikke bare gir kaffe og te flekkete tenner, men hvis du drikker søt kaffe med melk, eller brus, skaper du en mini-helserisk i munnen. Konsum av karbohydrater, særlig sukker, aktiverer syreproduserende bakterier som bor på overflaten av tennene dine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer