Kjøpe bolig

Dette skal dempe boligprisveksten

Under en boligkonferanse nylig ble det pekt på flere forhold som kan bidra til å senke boligprisene, spesielt i hovedstaden.

FLYING START: Ved inngangen til 2021, økte boligprisene kraftig. Også nå i august økte prisene mer enn vanlig. I saken under kan du lese om hva sjefene i Eiendom Norge og Boligprodusentenes forening mener vil dempe prisveksten. Video: NTB Vis mer
Publisert

Boligprodusentenes forening avholdt nylig sin årlige boligkonferanse, hvor både politikere, andre bransjefolk og Dinside var til stede.

Ett av temaene under konferansen var hvordan boligbygging kan dempe prisveksten i boligmarkedet, da spesielt med tanke på den enorme prisøkningen Oslo har hatt de siste årene.

10 000 nybygg = 10% lavere pris

Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge, som også var blant konferansedeltakerne, forklarer at boligmarkedet er som de fleste andre markeder: Hvis boligprisene stiger, bygges det flere boliger, fordi høyere boligpriser gjør det mer lønnsomt å bygge.

- I Oslo bygges det imidlertid ikke så mye mer, selv om boligprisene stiger, fordi det er mange kommunale flaskehalser på veien til å få byggetillatelse, sier Lauridsen til Dinside, og fortsetter:

- Det som dessverre skjer da, er at boligprisene stiger mer enn andre steder, fordi det blir mange som kjemper om få boliger. Boligprisene i Oslo har steget nesten dobbelt så mye som i Bergen de siste ti årene. Mer boligbygging i Oslo vil derfor ha stor effekt på boligprisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer